GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Spletne tržnice nadaljujejo z ekpanzijo

22. september. 2021

Največji spletni trgovec na svetu nadaljuje z ekspanzijo po bližnjem vzhodu in Afriki. Egipt predstavlja za Amazon že dvajseto globalno tržišče. Porast povpraševanja, vezanega na spletne tržnice smo zaznali tudi v GS1 Slovenija in v septembru izvedli specialistični seminar.

Amazon je po uspešnem prodoru na trg Savdske Arabije in Združenih arabskih emiratov, ki smo mu bili priča v zadnjih dveh letih, vstopil s prvim septembrom v Egipt. Za Amazon je tako kot v Savdski Arabiji junija 2020 in v Združenih arabskih emiratih pred tem maja 2019 predstavljalo osnovo za delovanje v Egiptu lokalno trgovsko podjetje Souq.com, prek katerega so prodajali svoje izdelke številni lokalni spletni trgovci. Amazon je družbo kupil leta 2017 za 580 milijonov dolarjev in jo nato na vsakem trgu posebej preoblikoval in prilagodil za delovanje po njegovih standardih.

Amazonova spletna prodaja v Egiptu, Savdski Arabiji in Združenih arabskih emiratih predstavlja manj kot odstotek njegove skupne prodaje. Največji trg tvorijo za Amazon z 80 odstotki celotne prodaje ZDA, Japonska, Nemčija, Velika Britanija in Indija.


V četrtek, 16. septembra smo v družbi strokovnjakov na področju globalnih preskrbovalnih verig v spletni prodaji in uporabe spletne tržnice Amazon izvedli specialistični spletni seminar: Prodaja na spletnih tržnicah z uporabo standardov GS1 .

Predstavili smo, kako lahko s pomočjo standardov GS1 dosežemo na domačih in tujih spletnih prodajnih platformah boljše rezultate. Roko Staničić, strokovnjak GS1 Slovenija za upravljanje globalnih preskrbovalnih verig, je predstavil uporabnost standardov GS1 pri spletni prodaji in postopke od identifikacije izdelkov do načinov prodaje in transporta na spletni tržnici Amazon. Svoje izkušnje in najpogostejše izzive prodaje pa nam je zaupal strokovnjak za e-commerce ter prodajo na Amazonu(Seller & Vendor Central), Rok Hudoklin.

Pomemben delež pri rasti spletne prodaje velja pripisati epidemiji COVID-19, ki spreminja v številnih pogledih uveljavljene prodajne navade. Enak trend rasti beleži GS1 Slovenija pri njenih članih, med katerimi jih je s svojim trgovskim blagom vedno več prisotnih na različnih spletnih tržnicah. 

Če ste seminar zamudili, lahko izrazite zanimanje na izobrazevanje@gs1si.org.

Veliko zanimanje za področje označevanja sadj...
Seznam vseh novic
Google uvaja spremembe na področju brezplačni...
Nazaj na vrh