GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Google uvaja spremembe na področju brezplačnih oglasov

Google uvaja spremembe na področju brezplačnih oglasov

18. september. 2021

Navajanje ustreznih edinstvenih identifikatorjev izdelkov (UPI) predstavlja osnovo, s katero lahko spletni iskalnik Google prepozna in zagotovi uporabnikom kakovostnejšo nakupno izkušnjo. Edinstveni identifikatorji vsebujejo globalne trgovinske številke izdelkov (GTIN), proizvodne številke izdelkov (MPN) in imena blagovnih znamk.

Google je z letošnjim 15. septembrom poenostavil in izboljšal uporabniško izkušnjo pri nakupovanju izdelkov, ki se oglašujejo prek brezplačnih oglasov. Spletni velikan je s tem namenom omejil oglaševanje različnih izdelkov z enako GTIN številko. Z omenjeno razširitvijo postaja uporabniška izkušnja vseh, ki uporabljajo pri iskanju izdelkov Google, kakovostnejša in varnejša.

S tem namenom veljajo sedaj za vse izdelke na brezplačnih oglasih dodatne omejitve, ki zmanjšujejo možnost dvoumnosti ali celo prikritega zavajanja. Različni izdelki, ki neupravičeno, zaradi napake ali kakšnega drugega razloga uporabljajo enak GTIN oziroma z njim povezane enake atribute, veljajo sedaj za dvoumne, njihovo oglaševanje pa je onemogočeno. Atributi vseh izdelkov vključujejo stanje in način pakiranja ter pri oblačilih barvo in velikost. Če je skupina izdelkov identificirana kot podvojena, ostane aktiven in primeren za prikaz na brezplačnih oglasih le eden izdelek!

Več si lahko preberete tukaj

Spletne tržnice nadaljujejo z ekpanzijo
Seznam vseh novic
GS1 in Mednarodna trgovinska zbornica stavita...
Nazaj na vrh