GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Učinkovita kontrola ustreznosti črtne kode

05. junij. 2021

Nemotena distribucija s pomočjo avtomatske identifikacije enot je postala v času epidemije COVID-19 še pomembnejša kot sicer. Ključno vlogo igrajo tu pravilno oblikovani simboli črtnih kod. GS1 Slovenija je posledično oblikovala novo storitev verifikacije s pomočjo TRIS poročila, ki omogoča tehnično verifikacijo po vsej hierarhiji pakiranja.

Potovanje proizvodov po preskrbovalni verigi mora biti zato nemoteno in brez nepotrebnih ovir. Zavedati se je treba, da izdelki brez črtne kode ne smejo priti na prodajne police trgovskih verig! Izdelki s slabo črtno kodo pa lahko mesto na prodajni polici začasno ali celo trajno izgubijo. Vstop neustreznih simbolov v sistem je mogoče predhodno preprečiti s pomočjo kontrolnih mehanizmov, kot je TRIS poročilo.

Predstavitvi slednjega je bil v veliki meri namenjen na začetku letošnjega junija izveden seminar z delovnim naslovom Učinkovita kontrola ustreznosti črtne kode. V njegovem prvem delu je slušateljem predstavil svoje izkušnje in novo TRIS poročilo Matjaž Martini, ki skrbi pri GS1 Slovenija za identifikacijo in označevanje. S predstavitvijo praktičnih primerov, s katerimi se vsakodnevno srečujemo ob verificiranju vzorcev, je nadaljeval kot tehnični svetovalec in strokovnjak na področju črtnega kodiranja ter zagotavljanja dobre berljivosti kodnih simbolov pri GS1 Slovenija Martin Kamenšek. Piko na »i« je dodal Marjan Štirn, ki deluje pri podjetju SPAR Slovenija kot namestnik vodje logistike. Predstavil je praktične izkušnje in učinkovite logistične rešitve, ki so do izraza prišle v času epidemije.

V drugem delu so okroglo mizo nadgradili trije vrhunski strokovnjaki. Mag. Aleš Habič iz podjetja Špica International d.o.o. je postregel slušateljem z izkušnjami s področja vodje prodaje za WMS rešitve s področja informatizacije interne logistike in skladišč ter uporabe različnih tehnologij. Miro Mahovlič iz družbe ETIKETA d.d. je predstavil model zagotavljanja dobrega črtnega kodiranja na področju prodaje fleksibilne embalaže. Mojca Randl iz Skupine Formitas pa je nanizala izzive, s katerimi se pri oblikovanju in umestitvi črtne kode srečujejo v njenem podjetju na marketinškem področju.

Več o dogodku tukaj.

Raziskava o razširjenosti spletne prodaje v S...
Seznam vseh novic
Carrefour stavi na Global Data Synchronisatio...
Nazaj na vrh