GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Standardi GS1 povečujejo uspešnost cepljenja proti Covid-19 in zvišujejo pripravljenost na bodoče zdravstvene krize

Standardi GS1 povečujejo uspešnost cepljenja proti Covid-19 in zvišujejo pripravljenost na bodoče zdravstvene krize

20. april. 2022

Bolj učinkovita in natančna sledljivost distribucije cepiva ter pomagala v boju proti ponarejenim cepivom.

Mednarodna družba Deloitte je objavila novo poročilo, v katerem poziva mednarodne zdravstvene organizacije k spodbujanju uporabe globalnih standardov, kot je črtna koda GS1 DataMatrix. Z njo je identifikacija izdelkov v medicinskih preskrbovalnih verigah lažja, kar predstavlja temelj za hiter, pravičen in varen dostop ljudi po vsem svetu do cepiv proti Covid-19.

Poročilo, ki sledi drugi objavi družbe Deloitte na enako temo iz januarja 2021, priporoča deležnikom s področja zdravstva sprejetje usklajenih globalnih ukrepov s pomočjo standardov za identifikacijo in sledljivost. Poročilo pojasnjuje še, kako bo zahteva po serializaciji cepiv omogočila bolj učinkovito in natančno sledljivost distribucije cepiva ter pomagala v boju proti ponarejenim cepivom.

Več kot 75 držav že deluje skladno z zahtevami ali sprejema uporabo črtne kode GS1 DataMatrix, kjer gre za 2D črtno kodo, ki jo priporočajo deležniki v zdravstvu. Črtna koda GS1 DataMatrix vključuje kritične podatke, na čelu s številko lota, datumom poteka uporabnosti in serijsko številko kar pomaga zmanjšati napake ter omogoča sledljivost medicinskih izdelkov.

Temu primerno je nujno, da vsi deležniki s področja zdravstva še naprej sodelujejo pri razvoju standardov, procesov in zmogljivosti, saj bodo lahko le na takšen način imeli vsi ljudje po vsem svetu dostop do ustreznih zdravil in zdravstvenih storitev, ki rešujejo življenja.

Poročilo si lahko preberete TUKAJ.

Vpliv mednarodnih odprtih standardov na evrop...
Seznam vseh novic
GS1 Slovenija je uspešno izvedla seminar z na...
Nazaj na vrh