GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Spletno rešitev GEPIR nadomešča Verified by GS1

02. januar. 2024

GEPIR (Global Electronic Party Information Registry) je spletna rešitev organizacije GS1, ki je dolga leta omogočala dostop do osnovnih informacij o podjetjih, ki so člani GS1 kjerkoli na svetu in uporabljajo globalno edinstven identifikacijski sistem GS1 za identifikacijo svojih izdelkov, lokacij ali pošiljk. Člani GS1 Slovenija ste GEPIR z namenom identifikacije lokacij, vključenih v računalniško izmenjavo podatkov, uporabljali prvenstveno za iskanje identifikacijske številke GLN. GEPIR nadomešča z začetkom letošnjega leta rešitev Verified by GS1.

Rešitev Verified by GS1, ki je dostopna na spletni strani GS1 Slovenija od začetka leta 2024, zagotavlja edinstvene, zaupanja vredne in preverljive informacije o izdelku, podjetju in lokaciji, kar je enako, kot je doslej omogočal GEPIR. Rešitev prikazuje hkrati podatke iz globalne platforme registrov GS1 GRP (Global Registry Platform), ki jo v organizaciji GS1 gradimo že nekaj let. V njej se zbirajo podatki o vseh uporabljenih številkah GTIN in GLN ter podatki o vseh podeljenih licencah (intervali številk GS1 ali posamične številke GS1), ki jih podeljujemo v GS1. Pri tem aktivno sodelujemo vse lokalne organizacije GS1 po vsem svetu. Naši člani, lastniki blagovnih znamk, sproti vpisujejo podatke o svojih izdelkih v lokalne registre GTIN in GLN, ki so na voljo v okviru spletnega portala za člane Moj GS1. V GS1 Slovenija pa poskrbimo, da so ti podatki v nespremenjeni obliki preneseni v globalni register GRP.

Spletna rešitev Verified by GS1 ponuja več možnosti iskanja, in sicer po številki izdelka GTIN (Global Trade Identification Number), po številki lokacije GLN (Global Location Number), po drugih identifikacijskih ključih GS1, kot so, denimo, SSCC, GRAI, GIAI, ter po imenu organizacije in državi, kjer se organizacija nahaja.

Za dodatna pojasnila ali pomoč pri uporabi rešitve Verified by GS1 nas lahko kontaktirate na: podpora@gs1si.org .

Nova pravila pri označevanju vina
Seznam vseh novic
Uporaba standardov GS1 na področju vračljive...
Nazaj na vrh