GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business

26. april. 2019

Maloprodajne izdelke iz različnih razlogov velikokrat spreminjamo. Bodisi gre za spremembo vsebine izdelka bodisi za spremembo embalaže. Samo v letu 2016 so po vsem svetu spremenili sestavo več kot 180.000 izdelkov. Lastnik blagovne znake, ki je odgovoren za oštevilčenje, mora ob spremembi izdelka sprejeti odločitev tudi o dodelitvi globalne trgovinske številke izdelka (GTIN), in sicer zato, da bo tudi ob spremembi izdelka upravljanje v preskrbovalni verigi potekalo nemoteno.

Dobra novica je, da je vam je pri odločitvi o dodelitvi GTIN od sedaj v pomoč naše spletno orodje.

Ker številka GTIN razlikuje izdelek od vseh ostalih izdelkov na tržišču, jo moramo spremeniti, če izdelek v pomembni lastnosti spremenimo – denimo če spremenimo blagovno znamko, embalažo, vsebino ali v primeru promocije izdelka.

Standard upravljanja GTIN (GTIN Management Standard) nam pri tem pomaga odgovoriti na vprašanje, kdaj je treba izdelku pri neki spremembi spremeniti tudi številko GTIN. Zasnovan je tako, da pomaga industriji pri sprejemanju dobrih odločitev o oštevilčenju izdelkov. Več o tem najdete na naši spletni strani.

7 poslovnih trendov, ki spreminjajo industrij...
Seznam vseh novic
Zdravila in obvezna uporaba dvodimenzionalne...
Nazaj na vrh