GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Slovenska podjetja lahko odslej poslujejo preko Amazon Europe

Slovenska podjetja lahko odslej poslujejo preko Amazon Europe

20. februar. 2020

Slovenska podjetja lahko od srede, 19. februarja 2020, poslujejo preko Amazon Europe, je sporočilo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). Za prodajo na Amazonu potrebujete globalno trgovinsko številko izdelka (GTIN), ki jo pridobite v GS1 Slovenija!

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je v zadnjih dveh letih intenzivno sodelovalo s predstavniki Amazona s ciljem, da se slovenskim podjetjem omogoči poslovanje preko platforme Amazon Europe. Amazon je predvideval, da bodo vse potrebne tehnične rešitve izvedene že novembra lani, vendar je zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje za podjetja prišlo do zamika, pojasnjujejo na MGRT.

Pristojni sedaj pozivajo vsa zainteresirana slovenska podjetja, da izkoristijo nov prodajni kanal za lansiranje svojih produktov, »saj je to največji spletni prodajni kanal na svetu in izjemna priložnost za slovenska podjetja«.

Za prodajo na Amazonu potrebujete globalno trgovinsko številko izdelka (GTIN), ki jo pridobite v GS1 Slovenija!


»Številka GTIN kot eden najpomembnejših standardov GS1 za označevanje proizvodov že 40 let igra pomembno vlogo v trgovini. V zadnjih letih pa je nepogrešljiv tudi pri spletnih tržnicah, kot je Amazon, saj se tudi tu lahko uporablja za 'edinstveno identifikacijo', torej unikatno označbo posameznega proizvoda. Morda je to še toliko bolj pomembno, saj večinoma izdelkov pred nakupom ne vidimo v živo,« pravi direktorica GS1 Slovenija Zdenka Konda.

Dodaja, da podjetje oziroma ponudnik vsak svoj proizvod označi z množico podatkov, kar je pomembno tako za spletno tržnico kot za potrošnika. Če je namreč proizvod pravilno označen, se bo povečala verodostojnost ponudbe spletnih trgovcev oziroma tržnic. Obenem potrošniki natančno vedo, kaj kupujejo in si ne belijo glave, če gre morebiti za ponaredek.

Velja še izpostaviti, da ima Amazon kot platforma dvojno vlogo: (i) izdelke na svojem spletnem mestu prodaja kot prodajalec na drobno; in (ii) ponuja tržnico, kjer lahko neodvisni prodajalci prodajo izdelke neposredno potrošnikom. VEČ O TEM

Vabljenje potrošnikov v pasti – zaradi denarj...
Seznam vseh novic
Nova evropska strategija za podatke
Nazaj na vrh