GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Slovenijo je obiskal Renaud de Barbuat, predsednik in izvršni direktor GS1

Slovenijo je obiskal Renaud de Barbuat, predsednik in izvršni direktor GS1

02. marec. 2023

GS1 Slovenija je konec februarja gostila na dvodnevnem delovnem srečanju predsednika in izvršnega direktorja globalne organizacije GS1. Renaud de Barbuat je obiskal slovensko predstavništvo z namenom seznanitve z našim delom in dobrimi praksami, ki jih priznavajo našemu zavodu številne GS1 organizacije z vsega sveta. GS1 ima predstavništva v kar 116 državah, s standardi GS1 pa se srečujemo na različnih področjih družbenega delovanja v več kot 150 državah.

Predsedniku in izvršnemu direktorju GS1 je ekipa slovenskega predstavništva GS1 pobližje predstavila lokalne izzive in bodoče cilje ter predstavila rešitve za izboljšanje določenih poslovnih procesov na ravni celotne organizacije. Renaud de Barbuat je v prijetnem vzdušju konferenčne dvorane na sedežu GS1 Slovenija predstavil svoje cilje ter vizijo bližnje in malce bolj oddaljene prihodnosti. Barbuat, ki je pred zasedbo vodilnega položaja pri GS1 opravljal funkcijo informacijskega direktorja v mednarodni družbi Carrefour, se je po delovnem sestanku na zavodu GS1 Slovenija sestal še s člani strokovnega sveta in člani sveta zavoda, ki predstavljajo zelo pomembna slovenska podjetja s področja predelovalne in trgovske dejavnosti ter logistike. Na srečanju, ki je potekalo v zelo prijetnem vzdušju, je predsednik GS1 spoznal med drugimi Gordano Kalan Živčec, ambasadorko GS1 Slovenija na področju zdravstva in Janeza Deklevo, ki GS1 Slovenija podpira v izobraževalni dejavnosti.

Renaud, ki je velik zagovornik digitalizacije in izvrsten sogovornik s področja uporabe in implementacije standardov, je med obiskom Slovenije spregovoril o pomembnosti standardov in njihove uporabe še s predstavniki različnih medijskih hiš. Že v bližnji prihodnosti bomo lahko zato gledali in brali, kako naj bi potekala tranzicija iz črtnih v 2D kode, kakšni logistični izzivi nas čakajo v bližnji prihodnosti, o tem, kako lahko dosežemo kakovostnejše delovanje zdravstvenega sistema z uporabo standardov GS1 ter kako zelo pomembno vlogo igrajo in bodo igrali standardi GS1 na področju krožnega gospodarstva, zelenega prehoda in uporabe digitalnih potnih listov.

Priprava smernic za uvajanje 2D kod v malopro...
Seznam vseh novic
Ameriška agencija za carinsko in mejno zaščit...
Nazaj na vrh