GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Prof. dr. Tone Lerher se je uvrstil med najboljše znanstvenike na svetu

Prof. dr. Tone Lerher se je uvrstil med najboljše znanstvenike na svetu

28. december. 2022

Na Fakulteti za logistiko, ki spada pod okrilje Univerze v Mariboru, poučuje prof. dr. Tone Lerher. Slednji šteje po mnenju Univerze Stanford med dva odstotka najboljših znanstvenikov na svetu. S profesorjem dr. Tonetom Lerherjem smo ob njegovi uvrstitvi na eno izmed najbolj prestižnih akademskih lestvic spregovorili o pomembnosti tovrstnega rangiranja in njegovem sodelovanju z GS1 Slovenija.

Študija Univerze Stanford, po kateri ste se uvrstili med dva odstotka najboljših raziskovalcev na svetu, je zajela več kot deset milijonov avtorjev različnih del, ki so bila objavljena v mednarodni periodiki. Kaj to pomeni in kaj vam predstavlja uvrstitev na lestvico najboljših znanstvenikov na svetu?

 Uvrstitev na lestvico najboljših raziskovalcev na svetu me je pozitivno presenetila in hkrati dokazala ter prepoznala, da gre v danem primeru za dolgoročno, kakovostno in vztrajno raziskovalno delo na področju razvoja, modeliranja in optimizacije (intra)logističnih sistemov. Dosežek je hkrati rezultat uspešnega medsebojnega sodelovanja znotraj najožje projektne skupine sodelavcev Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru in seveda širše znotraj raziskovalnega področja logistike na nacionalnem in mednarodnem področju. Menim, da je pomembno, da navdušimo in motiviramo predvsem svoje mlajše sodelavce (raziskovalce), da se dolgoročno vlaganje v znanost izplača. Želim si, da tovrsten prestižni dosežek postane stalnica naše Univerze v Mariboru, saj je to dokaz kakovosti raziskovalnega dela v slovenskem prostoru.

Prof. dr. Tone Lerher v laboratoriju LKSL na Fakulteti za logistiko Univerze Maribor v Celju

Sodelovanje med GS1 Slovenija in Fakulteto za logistiko poteka na številnih področjih, naj gre za skupno oblikovanje izobraževalnih vsebin, certificiranje ali denimo sodelovanjem s študenti in profesorji. Kakšna je vaša vloga v smislu povezave z GS1 Slovenija?

 

Kot pedagoški delavec in raziskovalec stremim k širjenju znanja in aktivnemu povezovanju akademskega okolja z gospodarstvom in organizacijami, kot je GS1 Slovenija. Sodelavci organizacije GS1 Slovenija pri nas že vrsto let uspešno izvajajo strokovna izobraževanja s področja standardov GS1. Sodelujemo tudi na področju priprave zaključnih del, saj študenti z veseljem vključujejo v svoja zaključna dela vsebine standardov GS1 in zagotavljanja sledljivosti materialnemu ter informacijskemu toku. Skupaj smo uspešno zaključili več projektov: projektni dan, mednarodno poletno šolo ter študentski projekt ŠIPK. Že nekaj let naši zaposleni in študenti uspešno pridobivajo certifikate 1. stopnje pri GS1 Slovenija. Pričakujemo, da bodo naši študenti in sodelavci nadaljevali certificiranje tudi na 2. stopnji.

Novica FL UM

EU praznuje tridesetletnico enotnega trga
Seznam vseh novic
Dostop do zaupanja vrednih podatkov bo lažji
Nazaj na vrh