GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Preložen rok za uveljavitev uredbe o medicinskih pripomočkih

Preložen rok za uveljavitev uredbe o medicinskih pripomočkih

26. april. 2020

Potrjen je nov datum uveljavitve uredbe o medicinskih pripomočkih (Medical Device Regulation – MDR), in sicer je to 26. maj 2021. Globalna organizacija GS1 pa predstavlja tudi novo spletno stran s ponudniki zdravstvenih storitev.

V Uradnem listu EU je bila 24. aprila letos objavljena sprememba uveljavitve omenjene uredbe, ki jo je potrdil Svet EU. Nov datum za uveljavitev uredbe o medicinskih pripomočkih je torej 26. maj 2021. Ob tem naj opozorimo, da ta odločitev ne pomeni zamika uveljavitve uredbe o in vitro diagnostičnih medicinskih pripomočkih (In Vitro Diagnostic Medical Devices – IVDR).

Več tudi na naši spletni strani.

Dandanes različni deležniki v zdravstvu po vsem svetu uporabljajo standarde GS1, ker ti prinašajo dodano vrednost tako za najrazličnejše procese, negovalce in paciente.

Da bi prispeval h globalni preobrazbi zdravstvene industrije, GS1 sodeluje s partnerji na področju rešitev, ki jih uporabljajo ponudniki zdravstvenih storitev in dobavitelji. Partnerstvo s ponudniki rešitev je pravzaprav ključni sestavni del zdravstvene strategije GS12018-2022 za izboljšanje varnosti pacientov. Več na strani: https://solution-providers.gs1.org

 

GS1 sodeluje pri pripravi evropskih specifika...
Seznam vseh novic
Prehrana: V veljavi določilo o navajanju pore...
Nazaj na vrh