GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Nova obzorja in rešitve na področju svetovne standardizacije

Nova obzorja in rešitve na področju svetovne standardizacije

01. februar. 2024

GS1 Slovenija je tudi letos izdala v prvih januarskih dneh revijo, s katero popisuje najbolj zanimiva dogajanja na področju svetovne standardizacije in njihovih družbenih vplivov. Revijo lahko prebiramo v digitalni ali papirnati obliki – slednjo so člani GS1 Slovenija prejeli brezplačno na svoje naslove pred kratkim.


Eno izmed ključnih vsebin letošnje revije predstavljajo raznovrstni primeri uporabe in uvajanja 2D kod na področju logistike, proizvodnje in, denimo, prodaje prehrambnih izdelkov. S tovrstnimi kodami, ki prinašajo v primerjavi z informacijsko manj bogatimi enodimenzionalnimi črtnimi številne prednosti, se srečujemo po vsem svetu. O slednjem pove marsikaj članek, v katerem opisujemo ključne projekte, ki so zaznamovali delovanje mednarodne organizacije GS1 v lanskem letu. 

Da gre pri standardih za evolucijo procesov, ki prinašajo številne koristi, odkriva članek o 50-letnici uporabe črtnih kod in njihovi transformaciji v informacijsko izdatnejše 2D kode. Revijo dopolnjuje niz izjav, ki so jih v preteklem letu podali člani sveta zavoda GS1 Slovenija v intervjujih za spletno stran naše organizacije.

Spregledati ne gre niti intervjuja z direktorico Splošne bolnišnice Novo mesto, ki odkriva, kako se lotevajo digitalizacije v tej pomembni slovenski zdravstveni ustanovi ter kaj prinaša slednja v smislu kakovostnejšega in bolj transparentnega delovanja. 

Pomembne spremembe se dogajajo še na področju individualnega označevanja izdelkov pri železniški industriji, kjer predstavljamo primer nemškega podjetja Deutsche Bahn. Pomemben del »obveznega branja« tvorijo vsebine o Akademiji GS1 Slovenija, s katerimi predstavljamo naše delovanje na področju izobraževanja. Pa to še zdaleč ni vse, kar prinaša revija, v kateri si lahko ogledate foto utrinke iz našega dela, na čelu s tistimi, ki smo jih nanizali v okviru tako imenovanega Dne GS1 Slovenija. Na njem smo s pomočjo različnih predavateljev iskali odgovore o tem, ali so naši podatki dovolj kakovostni za izzive krožnega gospodarstva? Vabljeni k branju!

Preberite si celotno revijo Novice23
Gen2v3 nadgrajuje hitrost in kakovost radiofr...
Seznam vseh novic
Procter & Gamble podpira prehod na 2D kode
Nazaj na vrh