GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Iskalnik GPC tudi v slovenskem jeziku

02. julij. 2020

GS1 Slovenija pripravlja nov »Iskalnik GPC«, ki bo v slovenskem jeziku na voljo v drugi polovici julija. Ob tem vas obveščamo, da bo ustrezna globalna klasifikacijska šifra takrat postala tudi obvezen atribut številke GTIN vašega izdelka.

Člani GS1 Slovenija se z globalno klasifikacijo izdelkov (Global Product Clasification – GPC) srečujejo predvsem ob določanju nove globalne trgovinske številke izdelka (GTIN) v Registru izdelkov. Globalna klasifikacija izdelka GS1 je svetovni standard, ki omogoča razvrščanje izdelkov v globalne skupine. Iskalnik GPC je namenjen iskanju ustreznega gradnika (brick), globalne klasifikacijske šifre za vaš izdelek.

Člani se v članskem portalu Moj GS1 redno srečujejo z Registrom izdelkov in s postopkom vpisovanja nove številke GTIN. Ob tem je treba enoti določiti različne atribute in eden izmed njih je tudi klasifikacija po GS1 GPC.

V drugi polovici julija bo GS1 Slovenija članom omogočila dostop do novega, dvojezičnega Iskalnika GPC. Takrat bo ustrezna globalna klasifikacijska šifra postala tudi obvezen podatek pri določanju številke GTIN.

Globalna klasifikacija izdelka (GPC) poslovnim partnerjem omogoča učinkovitejšo in točnejšo komunikacijo preko celotne preskrbovalne verige. Z uporabo GPC lahko kupci in prodajalci uporabljajo isto terminologijo za razvrščanje izdelkov v svoje kataloge.

Poročilo: Protekcionizem v svetovni trgovini...
Seznam vseh novic
Velika mera premisleka = Nujnost!
Nazaj na vrh