GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Standardi GS1 povečujejo učinkovitost kliničnih raziskav

Standardi GS1 povečujejo učinkovitost kliničnih raziskav

08. avgust. 2023

Optimizacija procesov, zagotavljanje natančnosti in prednostna obravnava varnosti pacientov igrajo na področju kliničnih raziskav zelo pomembne vloge. Pravilna in natančno definirana izmenjava ključnih informacij po celotni dobavni verigi, kakršno omogoča standardizirani format elektronske izmenjave podatkov (EDI), je temu primerno ključna.

Standard GS1 za standardizirani format elektronske izmenjave podatkov omogoča brezhibno komunikacijo in učinkovito izmenjavo podatkov med vsemi deležniki v kliničnih raziskavah, vključno s farmacevtskimi podjetji, laboratoriji, bolnišnicami in drugimi vpletenimi institucijami. Delovanje celotne dobavne verige, naj gre za procese upravljanja zalog, naročanja ali, denimo, pošiljanja raznovrstnih materialov, je bolj učinkovito in varno. Strokovnjaki za klinične raziskave lahko na takšen način lažje medsebojno komunicirajo, kar zmanjšuje pojavnost napak pri izmenjavi podatkov in pospešuje raziskovalno učinkovitost.

Standardizirani format elektronske izmenjave podatkov pospešuje hkrati procese in omogoča hitrejšo izvedbo kliničnih raziskav. Čas razvoja zdravil in njihovega prihoda na trg je krajši, kar je zelo pomembno pri zdravljenju pacientov s potrebo po inovativnem pristopu.

Uporaba standarda GS1 za standardizirani format elektronske izmenjave podatkov prispeva še k večji sledljivosti in preglednosti v kliničnih raziskavah. Vsaka faza raziskave, od dobave materialov do zbiranja in analize podatkov, je dokumentirana in sledljiva, kar omogoča učinkovito sledenje in zagotavljanje skladnosti z regulativnimi zahtevami. Vse to prinaša pomembne prednosti za vso industrijo, zato je nujno, da so strokovnjaki za klinične raziskave seznanjeni z rešitvijo standardiziranega formata elektronske izmenjave podatkov in jo razumejo kot ključni del procesa.

Uvajanje 2D kod v maloprodajne procese
Seznam vseh novic
7-Eleven povečuje varnost in zadovoljstvo pot...
Nazaj na vrh