GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
7-Eleven povečuje varnost in zadovoljstvo potrošnikov z uvajanjem dvodimenzionalnih kod

7-Eleven povečuje varnost in zadovoljstvo potrošnikov z uvajanjem dvodimenzionalnih kod

10. julij. 2023

Tajsko trgovsko podjetje 7-Eleven, ki upravlja z več kot 12.000 maloprodajnimi trgovinami po celi državi, je začelo z 2D kodami označevati številne prodajne artikle, med katerimi prednjačijo prehrambni izdelki s krajšim rokom uporabe. Novost povečuje varnost ponudbe hitro pokvarljivih izdelkov in dviguje raven potrošniške izkušnje na višji nivo. 

Leta 1989 ustanovljeno podjetje se tako kot vsa podobna trgovska podjetja sooča z izzivom upravljanja s hitro pokvarljivimi izdelki, ki so pripravljeni za takojšnje zaužitje in imajo temu primerno kratek rok uporabnosti. V primeru njihove prodaje po preseženem rok trajnosti ali obdobja, v katerem je priporočljiva njihova uporaba, se srečujemo z različnimi oblikami nevarnosti. Prednjačijo predvsem zdravstveno obarvane težave, kar predstavlja za trgovca in potrošnika veliko zagato. Vse to spremlja padec trgovčevega ugleda in s tem povezano slabša ekonomika poslovanja. Preverjanje trajnosti izdelkov predstavlja zato za vsako trgovsko podjetje pomemben in v smislu stroškov vse prej kot zanemarljiv element poslovanja. Preverjanje trajnosti izdelkov je za povrh večinoma povezano z ročnim nadzorom datumov na embalaži, kar je zamudno, intenzivno in človeškim napakam podvrženo opravilo.

Tajsko trgovsko podjetje 7-Eleven, ki upravlja z več kot 12.000 maloprodajnimi trgovinami po vsej državi, se je odločilo za uporabo 2D kod zaradi zaščite kupcev, ki posegajo po živilskih izdelkih s krajšim rokom rabe.
Tajsko trgovsko podjetje 7-Eleven, ki upravlja z več kot 12.000 maloprodajnimi trgovinami po vsej državi, se je odločilo za uporabo 2D kod zaradi zaščite kupcev, ki posegajo po živilskih izdelkih s krajšim rokom rabe.

7-Eleven je zato pred časom zagnal projekt, ki omogoča s pomočjo tehnične podpore GS1 Tajske kakovostnejši nadzor nad hitro pokvarljivimi izdelki s preteklim rokom uporabe. Podjetje je začelo uvajati označevanje izdelkov z dvodimenzionalnimi kodami, ki omogočajo shranjevanja večjega števila podatkov, kjer dopolnjujejo globalno trgovinsko številko izdelka (GTIN) in serijsko številko izdelka ali serije izdelkov, še rok uporabnosti ali datum, ki označuje do kdaj je priporočljivo izdelek uporabiti. GS1 Tajska je poskrbela za boljše razumevanje prednosti in slabosti uporabe tako GS1 DataMatrix, kakor tudi QR kode, podprte s standardi GS1.

Vodstvo podjetja 7-Eleven se je odločilo za uporabo kode GS1 DataMatrix, saj so v primerjavi z 2D kodami tipa QR manjše in zasedejo na embalaži manj prostora. V projekt je bilo vključeno še podjetje CPRAM Company Limited, ki šteje med ključne dobavitelje družbe 7-Eleven. Podjetje proizvaja in distribuira zamrznjeno in ohlajeno hrano ter sveže pekovske izdelke. Prizadevanja podjetja 7-Eleven je podprlo v smislu tiskarskih rešitev še podjetje Harn Engineering Solutions Public Company Limited.

Da bi izkoristili vse prednosti 2D kod, je moral 7-Eleven opraviti v svojih poslovnih procesih določene spremembe. V prvi fazi so prilagodili embalažo na izdelkih lastne blagovne znamke z namenom namestitve 2D kode. V lastni tovarni so nadgradili tiskalnike na proizvodni liniji in namestili programsko opremo za samodejno ustvarjanje 2D kod s kodirano GTIN številko in rokom uporabe. Trgovec je moral nadgraditi še naprave za odčitavanje kod na blagajnah, ki učinkovito berejo 2D kode tipa GS1 DataMatrix in druge oblike 2D kod. Hkrati so izdelali protokole z jasnimi navodili, kaj mora storiti blagajnik v primeru, ko odčita izdelek s poteklim rokom uporabe.

Gre za izjemno preprost postopek. V primeru, ko prodajalec na blagajni odčita izdelek s pretečenim rokom, se mu na zaslonu izpiše sporočilo, ki označuje, da je rok potekel in se izdelek ne sme prodati. »Postopki zagotavljanja kakovosti so s tem postali kakovostnejši in enostavnejši,« poudarja Chakrit Hengsirikul, vodja enote za raziskave in znanje v skupini za arhitekturo in oblikovanje pri 7-Eleven na Tajskem. Podjetje na takšen način skrajšuje čase določenih procesov, poenostavlja operacije v trgovinah, izboljšuje učinkovitost procesov upravljanja z zalogami in onemogoča, da bi se izdelki, ki so presegli rok uporabe, končali v »želodčkih« njihovih potrošnikov. 7-Eleven beleži posledično višjo stopnjo zadovoljstva potrošnikov. Pritožb, ki spremljajo nakupe izdelkov s kratkim rokom uporabe (trenutno je v njihovi ponudbi takšnih okoli 100), pa ni več.

Projekt je spodbudil 7-Eleven na Tajskem, da ustvari širši načrt razvoja in uvajanja. Podjetje namerava razširiti uporabo 2D kod na še več kategorij izdelkov in več vrst izdelkov podjetja CPRAM ter drugih dobaviteljev. Prav tako načrtujejo, da bodo na pekovske izdelke lastne blagovne znamke namestili 2D GS1 DataMatrix kode. Hkrati nameravajo postopno opustiti tradicionalne enodimenzionalne črtne kod v korist zagotavljanja, da ima vsak izdelek v njihovih trgovinah 2D kodo. Zavedajo se, da kode GS1 DataMatrix in QR kode, podprte s standardi GS1, prinašajo številne načine za izboljšanje poslovnih operacij in zagotavljanje boljših potrošnikih izkušenj.

Standardi GS1 povečujejo učinkovitost kliničn...
Seznam vseh novic
Standardi v službi varovanja potrošnikov
Nazaj na vrh