GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
GS1 Slovenija bo izvedla nov niz izobraževanj v okviru projekta Štartaj Slovenija

GS1 Slovenija bo izvedla nov niz izobraževanj v okviru projekta Štartaj Slovenija

09. maj. 2024

GS1 Slovenija, ki promovira uporabo standardov za identifikacijo, zajem podatkov in deljenje informacij v poslovnem okolju, se je ponovno priključila podjetniškemu gibanju Štartaj Slovenija. Sodelovanje je namenjeno krepitvi podpore inovativnim podjetjem, ki se želijo razvijati, poslovno rasti in tržno uveljavljati. Štartaj Slovenija predstavlja po tej plati nepogrešljivo platformo, saj ponuja podjetnikom možnost za poslovni zagon in uresničitev drznih idej. Platforma nudi z vsebinami in podpornimi storitvami mentorstvo, izobraževanja ter omogočajo dostop do investitorjev in poslovnih partnerjev. Projekt, ki je nastal pod okriljem trgovskega podjetja Spar Slovenija, medijske hiše POP TV in komunikacijske skupine Formitas temelji na organizaciji skupnih dogodkov, delavnic in mentorstva, ki so usmerjeni v izboljšanje poslovnih procesov, inovativnosti ter razvoja novih izdelkov in storitev.

V okviru podjetniškega gibanja igra vsak partner svojo vlogo. Spar Slovenija pomaga podjetnikom pri razvoju izdelka in načinu sodelovanja z velikim trgovcem. Medijska hiša POP TV pripravlja poseben format TV oddaj, v katerih predstavlja posamezne podjetniške zgodbe. Komunikacijska skupina Formitas skrbi za komunikacijo na družbenih omrežjih Štartaj Slovenija ter oglaševanje in celostno komunikacijo na digitalnih in klasičnih kanalih. Formitas nudi podjetnikom še pomoč pri oblikovanju embalaže in marketinških aktivnostih.

V okviru projekta Štartaj Slovenija, ki poteka od leta 2016, je priložnost za poslovni zagon dobilo že 59 podjetniških ekip, ki so skupaj predstavile več kot 220 izdelkov in se s podporo kupcev borile za naziv HIT produkt leta. Ob začetku vsake sezone so izdelki podjetnikov na voljo ekskluzivno v vseh trgovinah Interspar po vsej Sloveniji. Prodajno uspešni izdelki romajo nato še na police trgovin Spar po vsej državi. Partnerji projekta prav tako spodbujajo podjetnike pri razvoju novih izdelkov in so jim v pomoč pri širitvi na tuje trge.

Direktorica GS1 Slovenija Zdenka Konda je o sodelovanju poudarila: »Podjetniško gibanje Štartaj Slovenija predstavlja šolski primer izvrstnega sodelovanja in izmenjave znanj med različnimi deležniki v slovenskem poslovnem ekosistemu, kjer igra GS1 Slovenija pomembno izobraževalno vlogo pri poznavanju in uporabi GS1 standardov s področja označevanja in sledljivosti prehranskih izdelkov, kar omogoča podjetnikom lažji preboj na trgovske police.« Tehnični svetovalec Matjaž Martini, ki že od prve sezone priljubljene oddaje izvaja izobraževanja za podjetnike ekipe v okviru Akademije GS1 Slovenija, je dodal, da bo GS1 Slovenija tudi letos podučila nastopajoče o identifikaciji njihovih izdelkov ter njihovem označevanju, kar predstavlja temelj za njihovo sledljivost.

Sodelovanje med GS1 Slovenija in Štartaj Slovenija predstavlja temu primerno pozitiven korak pri razvoju slovenskega podjetniškega ekosistema, saj prispeva k njegovi večji inovativnosti, učinkovitosti ter konkurenčnosti na domačem in globalnem trgu. Med podjetniki Štartaj Slovenija se je posledično ustvarila skupnost, v kateri poteka izmenjava znanj, vsi pa so postali zgled mlajšim generacijam. Vsak od njih si tlakuje svojo podjetniško pot, išče svoj prostor na trgu in razvija nove izdelke, kar potrjuje slogan gibanja Štartaj Slovenija »Sami zmoremo veliko, skupaj zmoremo vse«.

Življenjski krog trajnostne embalaže
Seznam vseh novic
Nova pravila glede označevanja porekla mešani...
Nazaj na vrh