GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Adidas je začel uporabljati 2D kode QR z GS1 Digital Linkom

Adidas je začel uporabljati 2D kode QR z GS1 Digital Linkom

18. februar. 2024

V svetu hitrega razvoja in nenehnih novosti na področju trženja in proizvodnje je največje nemško podjetje s področja izdelave športne opreme začelo označevati etikete svojih izdelkov z 2D kodami QR in GS1 Digital Linkom. Adidas je z naprednim pristopom nadgradil interakcijo s potrošniki in jim omogočil dostop do številnih informacij, do katerih so lahko pred tem dostopali na bolj zahteven in časovno potraten način.

Adidas je z uporabo 2D kod in GS1 Digital Linka na etiketah svojih izdelkov sprejel prelomno rešitev, s katero postavlja nova merila na področju industrijskih ponudnikov športne opreme. Označevanje etiket s QR kodami in GS1 Digital Linkom prinaša številne koristi v smislu njihovega internega delovanja, poslovanja z zunanjimi poslovnimi partnerji in komunikacije s potrošniki. 2D kode omogočajo po tej plati zapis številnejših informacij, ki je neprimerljivo bogatejši od tistega pri uporabi enodimenzionalne klasične črtne kode. GS1 Digital Link nadgrajuje omenjeno z možnostjo preprostega odčitavanja 2D kode s pomočjo pametnega telefona, kar omogoča potrošnikom neposredno dostopanje do svetovnega spleta oziroma namenske spletne strani s predstavitvijo omenjenega izdelka. Potrošnik dostopa na takšen način do ključnih informacij, na čelu z, denimo, zgodovino nastanka izdelka, sestave materialov, navodil za uporabo, trajnostnih vidikov proizvodnje, možnih načinov reciklaže itd.

Vse to predstavlja osnovni temelj kakovostnejše potrošniške izkušnje, kar povečuje zaupanje in dviguje pripadnost blagovni znamki. 2D kode omogočajo hkrati kakovostnejšo sledljivost izdelkov skozi celotno preskrbovalno verigo, kar je ključno v smislu ozaveščenosti o izvoru in trajnosti izdelkov. Z vpeljavo 2D kod in tehnologije GS1 Digital Link je Adidas ob boljši informiranosti odprl vrata še izboljšanju interakcije med blagovno znamko in potrošniki, ki jo omogočajo številna marketinška orodja v času pospešene digitalizacije. Odločitev nemškega Adidasa, ki predstavlja v svetovnem merilu drugo največje podjetje s področja proizvodnje športne opreme, predstavlja posledično začetek novega poglavja standardnega označevanja izdelkov, ki mu bodo z željo po povečani stopnji transparentnosti in zaupanja nedvomno sledila številna podjetja z različnih industrijskih področji.

Pravila označevanja kartic zvestobe
Seznam vseh novic
Gen2v3 nadgrajuje hitrost in kakovost radiofr...
Nazaj na vrh