GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Označevanje sadja in zelenjave v distribucijskem delu preskrbovalne verige

Označevanje sadja in zelenjave v distribucijskem delu preskrbovalne verige

Danes je najpomembnejše zaupanje. In prav potrošniki želijo zaupati hrani, ki jo dobijo v restavraciji ali v trgovini, da je ta varna in sveža. Da je to mogoče, mora biti vzpostavljen sistem sledenja katerega osnova so kakovostni podatki.

V izobraževanju bomo predstavili najboljše prakse za izmenjavo podatkov med udeleženci preskrbovalne verige na ravni transportnih in logističnih enot v distribucijskem delu preskrbovalne verige.  Predstavili bomo tudi »Priporočila GS1 za označevanje in sledljivost sadja in zelenjave – Sledljivost in označevanje transportnih in logističnih enot«, ki jih je pripravila GS1 Slovenija v sodelovanju z različnimi dobavitelji, distributerji in trgovci.

Člani 115,00 EUR + DDV
Nečlani 172,00 EUR + DDV

  Nudimo 25% popust na drugega in vsakega nadaljnjega udeleženca izobraževanja iz iste organizacije.  
*Popusti se ne seštevajo - v primeru izpolnitve pogojev za različne popuste, se upošteva najvišji. 

Skrajni rok za morebitno odpoved udeležbe je najmanj dan pred izobraževanjem. V primeru kasnejše odjave oziroma če se ne odjavite, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 20,00 EUR + ddv.

Prijavite se

 • Izzivi pri označevanju sadja in zelenjave v distribucijskemu delu preskrbovalne verige: 
  • obvezni podatki specifični za sveže sadje in zelenjavo (LOT, država porekla),

  • izmenjava podatkov skozi celotno preskrbovalno verigo,

  • zapis sledljivostnih podatkov in upraba ustreznih kodnih simbologij EAN-13, GS1-128 in GS1 DataMatrix

  • avtomatski zajem podatkov,

  • označevanje transportnih enot (plastični ali leseni zaboji, škatle, žaklji) s fiksno ali spremenljivo vsebino,

  • označevanje logističnih enot (palete) s fiksno ali spremenljivo vsebino.


 • Rešitve:
  • uporaba specifičnih aplikacijskih identifikatorjev in linarnih črtnih kod ter 2D kod z večjo kapaciteto
  • »Priporočila GS1 za označevanje in sledljivost sadja in zelenjave – Sledljivost in označevanje transportnih in logističnih enot«.


 • Praktični primeri:
  • dobre prakse označevanja transportnih in logističnih enot,
  • slabe prakse označevanja.


Vsi udeleženci dogodka boste brezplačno prejeli »Priporočila GS1 za označevanje in sledljivost sadja in zelenjave – Sledljivost in označevanje transportnih in logističnih enot«, ki smo jih pripravili v GS1 Slovenija v sodelovanju s slovenskimi dobavitelji, distributerji in trgovci. 


Mednarodno leto sadja in zelenjave 2021 opozarja tudi na pomembnost transporta in specifike skladiščenja, kar lahko razberemo med navedenimi cilji projekta. Prav pri učinkovitosti procesov v distribuciji pa se pokaže pomembnost standardov GS1.

Več zanimivosti si lahko preberete tudi na našem LinkedIn profilu.


Specialistični seminar je v prvi vrsti namenjen podjetjem, ki so udeležena v preskrbovalni verigi na področju sadja in zelenjave na slovenskem trgu. K udeležbi pa vabimo tudi vse zainteresirane za področje označevanja v preskrbovalni verigi rib in drugih ribiških proizvodov.

Zlata sponzorja specialističnega seminarja

Podjetje Markpro ponuja označevanje izdelkov in embalaž. Kakovostno označevanje zagotavlja celostno sledljivost izdelka v njegovem celotnem življenjskem ciklu.

Označujejo vse vrste izdelkov, ki jih najdemo v avtomobilski, prehrambni, kemični, gumarski, kovinarski, farmacevtski industriji, proizvodnji komponent za gospodinjske aparate, proizvodnji raznovrstnih elektronskih komponent. Velik poudarek je na kakovosti, zanesljivosti in vzdrževanju naprav, pri čemer zagotavljajo nizke stroške obratovanja.

Priporočamo, da si več o njihovih zanimivih rešitvah preberete na spletni strani markpro.si .


Skupina Mercator je ena največjih gospodarskih skupin v Sloveniji in regiji Jugovzhodne Evrope, v okviru Fortenova grupe pa je del največje trgovske mreže v regiji. V  skoraj 500 trgovinah slovenski kupci opravijo 5 milijonov nakupov mesečno. Mercator je tudi največji zaposlovalec v Sloveniji s skoraj 10 tisoč zaposlenimi, prek partnerskega sodelovanja z dobavitelji pa zagotavlja nacionalno, regijsko in lokalno ponudbo. Od slovenskih dobaviteljev Mercator letno odkupi za okoli pol milijarde evrov blaga.

Kupci Mercator radi obiščejo zaradi prijaznosti zaposlenih, širine ponudbe in pestre izbire domačih izdelkov. Kombinacija ponudbe priznanih blagovnih znamk in domačih izdelkov je še bolj ugodna s kartico Pika, ki jo ima v Sloveniji praktično vsako gospodinjstvo. Več boste našli na spletni strani mercator.si.


Bodite vidni in tudi vi postanite sponzor dogodka!  

Izkoristite priložnost in se nam pridružite kot sponzor na specialističnem seminarju. 

Pišite nam za ponudbo! 


Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa in odpovedi dogodka zaradi premajhnega števila prijav, drugih objektivnih razlogov ali višje sile, kadarkoli brez predhodnega opozorila. V primeru odpovedi dogodka bodo po elektronski pošti obveščene vse prijavljene osebe. 

S prijavo na dogodek osebe soglašajo, da sme organizator uporabiti vse fotografije ter avdio in video material, ki bi morebiti prikazovale udeležence. Organizator si pridržuje pravico do uporabe teh materialov za promocijske in/ali izobraževalne namene, objave v medijih in na svetovnem spletu ter za namen arhiviranja. Udeleženci se odrečejo uveljavljanju kakršnih koli avtorskih ali drugih pravic, ki se nanašajo na njihovo omembo ali podobo. Udeleženci se zavedajo, da organizator ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala z objavo materialov, kjer so udeleženci omenjeni ali prikazani.

Kava z GS1: Učinkovita kontrola ustreznosti č...
Seznam vseh dogodkov
Označevanje rib v distribucijskem delu preskr...
Nazaj na vrh