GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Kava z GS1: Učinkovita kontrola ustreznosti črtne kode

Glede na potrebe, ki smo jih zaznali v okolju smo pripravili novo storitev verifikacije, ki pokriva kontrolo za vse nivoje pakiranja enot -  TRIS poročiloGre za tehnično poročilo verifikacije, ki se nanaša na celotno hierarhijo pakiranja.

V času pandemijskih ukrepov je bilo še posebej pomembno, da avtomatska identifikacija enot v procesu distribucije teče nemoteno. Pogoj za to so seveda ustrezno oblikovani simboli črtne kode. Da se prepreči vstop neustreznih simbolov v sistem je potrebna predhodna kontrola, saj je le na tak način mogoče zagotoviti, da neustrezna črtna koda ne vstopa v distribucijsko okolje, kjer lahko povzroči vrsto težav pri manipulaciji z enotami.

Brez kotizacije

Ob prijavi na dogodek preko spletnega obrazca boste na zapisan e-naslov prejeli potrditveno sporočilo. Aktivno povezavo do dogodka lahko vsi prijavljeni pričakujete v opomniku dan pred dogodkov.

Pridružite se nam na Kavi, z izjemnimi gosti bomo razkrili tudi praktične izkušnje slovenskih trgovcev in odgovorili na vaša vprašanja!

Svoje izkušnje nam bodo predstavili:


Matjaž Martini, GS1 Slovenija
Strokovnjak za identifikacijo in označevanje bo podrobneje predstavil prakso, s katero se vsakodnevno srečuje ob preverjanju ustreznosti črtnega kodiranja ter novo, TRIS poročilo , ki je bilo oblikovano z namenom učinkovite kontrole črtne kode na vseh nivojih hierarhije pakiranja!

Martin Kamenšek, GS1 Slovenija
Tehnični svetovalec in strokovnjak na področju črtnega kodiranja ter zagotavljanja dobre berljivosti kodnih simbolov vam bo predstavil praktične primere, s katerimi se vsakodnevno srečuje ob verificiranju vzorcev.

 Marjan Štirn, SPAR Slovenija d.o.o.
Namestnik vodje logistike ima 20 let delovnih izkušenj v logistiki, od tega 15 v sedanjem podjetju. Pri svojem delu koordinira in spremlja logistične procese in zagotavlja pogoje, da ti procesi karseda nemoteno potekajo. Po izobrazbi informatik po duši pa kolesar,  turni smučar in logist. Predstavil nam bo praktične izkušnje in učinkovite rešitve v logistiki, ki so do izraza prišle prav v času epidemioloških ukrepov.  


V drugem delu se nam bodo na okrogli mizi pridružili tudi: 

mag. Aleš Habič, Špica International d.o.o.
Vodja prodaje za WMS rešitve ima več kot 15 let izkušenj na področju informatizacije interne logistike in skladišč, z uporabo različnih tehnologij kot so črtna koda, rfid, rtls. Pri svojem delu sodeluje z največjimi slovenskimi podjetji ter svetovnimi ponudniki rešitev in opreme.

Miro Mahovlič, ETIKETA d.d.
Organizator prodaje ima več kot 10 let izkušenj pri skrbi za ključne stranke pri prodaji fleksibilne embalaže. V tesnem sodelovanju z oddelkom interne kontrole kakovosti in uporabo verifikatorja je uspel vzpostaviti zanesljiv model s katerim strankam pomagajo zagotoviti dobro črtno kodo.

Mojca Randl, Skupina Formitas
Samostojno pot v marketingu in oglaševanju je pričela leta 1988 in do danes s sodelavci razvila skupino Formitas: Formitas BBDO, AMKomunikacije in Brand Business School. Predstavila nam bo izzive, s katerimi se pri oblikovanju in umestitvi črtne kode srečujejo na marketinškem področju.


Slaba črtna koda predstavlja motnjo pri identifikaciji izdelka pri skeniranju (v skladišču, na blagajni), pri čemer v trgovini na blagajni povzroči tudi nejevoljo kupcev, ko je treba kodo ročno vnesti v sistem, ker ni avtomatsko berljiva. Tako imamo na eni strani izgubljeni čas v poslovanju, ki ga je mogoče konkretno ovrednotiti, po drugi strani pa slabo voljo potrošnika.
Izdelek brez črtne kode ne more priti na prodajno polico trgovskih verig! Prav tako lahko izdelek s slabo kodo mesto na prodajni polici začasno ali trajno izgubi.

Poskrbite za nemoteno potovanje vaših proizvodov in preskrbovalno verigo brez nepotrebnih ovir.


Bodite vidni in tudi vi postanite sponzor dogodka!  

Izkoristite priložnost in se nam pridružite kot sponzor na Kavi z GS1! 

Pišite nam za ponudbo!

Pridobite Certifikat - Razume standarde GS1!
Seznam vseh dogodkov
Označevanje sadja in zelenjave v distribucijs...
Nazaj na vrh