Dogodki GS1 Slovenija

Naše znanje in izkušnje iz prakse vam nudimo preko različnih splošnih izobraževalnih dogodkov ter specialističnih seminarjev in delavnic.

 

Vabimo

Uvodni webinar - 14.10.2020

Za vse, ki želite spoznati ali utrditi osnove sistema GS1.

Prijavite se

Več o dogodkih

 

Vas zanima več o naših dogodkih?

Pišite nam
 

Izvedeni dogodki


izvajamo
mesečno

Uvodni webinar: Osnove standardov GS1

Spletni seminar za vse, ki želite osvojiti značilnosti sistema GS1. Predvsem priporočamo vsem novim članom in novim kontaktnim osebam v podjetju, včlanjenem v GS1 Slovenija. Za dober začetek!

Uvodni webinar, za dober začetek!

junij
2020

Pridobite certifikat - Razume standarde GS1

Dvodnevni spletni seminar, kombinacija predavanj in praktičnih primerov zasnovanih tako, da udeleženci osvojijo potrebna znanja za pridobitev Certifikata GS1 stopnje 1 - Razume standarde GS1!

Pridobite certifikat - Razume standarde GS1

20.5.
2020

Kako od GTIN do EAN kode?

Predstavili smo osnovne elemente sistema GS1 za identifikacijo in označitev s črtno kodo, predvsem pa pojasnili kaj je in kaj ni EAN koda.

6.5.
2020

Izdelava paletne nalepke z orodjem GS1 Print

Predstavili smo elemente logistične nalepke GS1, prednosti (in omejitve) brezplačnega orodja GS1 Print, postopek registracije, in osnovne nastavitve pri oblikovanju paletne nalepke.

22.4.
2020

Označevanje medicinskih pripomočkov z UDI

Predstavili smo zakaj brez standardov GS1 v zdravstvu ne gre, označevanje modelov medicinskih pripomočkov (Basic UDI-DI), označevanje medicinskih pripomočkov z UDI-DI (Unique Device Identifier) in podatke o medicinskem pripomočku z UDI-PI (Production Identifier).

april
2020

Serija webinarjev: Identifikacija - Zajem - Izmenjava

V seriji treh webinarjev smo predstavili osnove glavnih sklopov sistema GS1. V prvem delu smo predstavili pravila oštevilčenja, v drugem uporabo kodnih simbolov, v zadnjem pa smo se posvetili izmenjavi matičnih podatkov in kakovosti le teh.

18.3.
2020

Izdelava paletne nalepke z orodjem GS1 Print

Predstavili smo elemente logistične nalepke GS1, prednosti (in omejitve) brezplačnega orodja GS1 Print, postopek registracije, in osnovne nastavitve pri oblikovanju paletne nalepke.

6.2.
2020

Uporaba portala Moj GS1

Na webinarju smo predstavili postopek prijave v portal za člane Moj GS1, funkcionalnosti nove strani portala, možnosti samostojnega urejanja članstva in uporabo spletne rešitve: »Register izdelkov (Številke GTIN)«.

22.1.
2020

Označevanje palet in škatel s kodo GS1-128

Na 4 urni delavnici smo predstavili vse, kar je potrebno upoštevati pri oblikovanju in izdelavi kodnih simbolov za označitev škatel in palet. Samo tako bo mogoče izpolniti zahteve vseh večjih trgovcev v Sloveniji in tujini, ki zahtevajo označevanje z atributivnimi podatki po pravilih sistema GS1.

11.12.
2019

Pravilna uporaba logistične nalepke GS1

Na webinarju smo predstavili vse kar je potrebno vedeti, če se lotevate izdelave logistične nalepke GS1 za označitev palet.


21.11.
2019

PUŠČAMO DOBRE SLEDI - 10. jubilejni Dan GS1 Slovenija

Govora je bilo o sledljivosti na različnih področjih poslovanja: v trgovini in na spletnih tržnicah, v industriji, logistiki, zdravstvu, na področju prehrane ter tudi v izobraževanju. Posebni poudarek smo namenili vprašanju okolja in ogljičnemu odtisu.

11.6.
2019

Kava z GS1

Ključno vprašanje: Ali so 2D kode uporabne tudi na logističnih enotah?

Letošnja različica splošnih specifikacij GS1 uvaja možnost, da se na področju označevanja logističnih enot k običajnim linearnim simbolom GS1-128 doda tudi dvodimenzionalni (2D) simbol.

14.5.
2019

Seminar odličnosti GS1

Seminar odličnosti GS1 je kombinacija predavanj in praktičnih vaj zasnovanih tako, da udeleženci osvojijo potrebna znanja za pridobitev Certifikata GS1 stopnje 1: Razume standarde in rešitve GS1!

 

14.2.
2019

Specialistična delavnica FMD, 14.2.2019

V soboto, 9. februarja 2019, stopata v veljavo direktiva 2011/62/EU glede preprečevanja vstopa ponarejenih zdravil v zakonito dobavno verigo (Falsified Medicines Directive - FMD), ki določa pravila za preprečevanje vstopa ponarejenih zdravil in njena delegirana uredba 2016/161/EC, ki opredeljuje zaščitne elemente na ovojnini zdravil v humani medicini.

 

12.12.
2018

Kava z GS1: Vizija nadaljnjega razvoja sistemov sledljivosti

Deležniki v preskrbovalni verigi si danes preko paletnih nalepk, različnih dokumentov in/ali RIP-a izmenjujejo podatke o izdelkih in njihovih pošiljkah. Ampak ali je pristop »en korak naprej in en korak nazaj« sploh še dovolj?

 

24.4.
2018

Seminar GS1 v zdravstvu in nova EU zakonodaja - FMD in UDI

Od februarja 2019 bo za večino zdravil obvezna uporaba 2D kode, od maja 2020 pa tudi označevanje medicinskih pripomočkov z edinstvenim identifikatorjem UDI.

 

7.12.
2017

Kava z GS1: Kdo sploh še lahko posluje brez kakovostnih matičnih podatkov?!

Kava z GS1 je brezplačen dogodek, ki je namenjen druženju in izmenjavi izkušenj. Z dogodkom udeležencev ne želimo le informirati, ampak jih tudi povezati s partnerji s ciljem zagotoviti učinkovitejše poslovanje.

 

15.11.
2017

KAKO SE DIGITALIZIRAMO - Dan GS1 Slovenija

Govora je bilo o vplivu digitalizacije na poslovne navade in navade potrošnikov ter pomenu standardov GS1 v poslovanju. Jasno je bilo izpostavljeno, da je treba izkoristiti digitalizacijo preskrbovalnih verig, pri čemer je bistveno, da govorimo isti jezik in da so standardi medsebojno usklajeni.