GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Zelena luč za Digitalni potni list
Zoom


Evropska unija je pod okriljem Zelenega dogovora odobrila Uredbo o trajnostnih izdelkih (kratica ESPR), ki bo vstopila v veljavo še v letošnjem letu, v letu 2027 pa bodo zahtevam podvrženi že prvi izdelki. Uredba bo uvedla štiri ključne elemente:

  • Pravila za ekodizajn in merila za učinkovitost izdelkov, ki se bodo pojavili na trgu EU.
  • Digitalni potni list izdelka (DPP) kot ključ za dostop, deljenje in obogatitev podatkov o izdelkih vzdolž celotne vrednostne verige.
  • Cilji za zeleno javno naročanje teh izdelkov.
  • Preprečevanje uničenja neprodanih izdelkov za nekatere izmed njih. Uredba ESPR tudi odpira pot za prenovljeno Uredbo o gradbenih proizvodih (kratica revCPR), ki bo širila uporabo ESPR še na gradbeni sektor. 

Na tem spletnem seminarju, ki bo potekal v angleškem jeziku, bomo podrobno raziskali uredbo ESPR in opisali, katere skupine izdelkov bo zajemala ter na podlagi primerov uporabe in aplikacij predstavili kaj to pomeni v praksi.

  Ob začetku seminarja z naslovom Zelena luč za Digitalni potni list, vas bo pozdravila Karmen Balantič, ki je prvi stik članov GS1 Slovenija s tem področjem. Predaval bo g. Dominik Halbeisen, ki bo pojasnil osnovna pravila sprejete uredbe EU, ter kako lahko z globalnimi standardi GS1 podpremo trajnostne zahteve nove Evropske zakonodaje.

   Preberi več:
EVROPSKI ZELENI DOGOVOR / THE EUROPEAN GREEN DEAL
UREDBA EU    

     

    Dominik Halbeisen ima bogato zgodovino na področju upravljanja preskrbovalnih verig in logistike, s poudarkom in specializacijo na sledljivosti. S svojimi več kot 20 leti strokovnih izkušenj pri načrtovanju in izvajanju logistične infrastrukture, oblikovanju verige oskrbe ter uvedbi rešitev za sledljivost ima Dominik temeljno znanje glede kompleksnosti prihajajočega digitalnega potnega lista za izdelke (DPP).

    Sledljivost omogoča podjetjem, da spremljajo izdelke in blago med premikanjem po vrednostni verigi ter pridobijo natančne informacije o izvoru vhodov, praksah dobaviteljev in postopkih pretvorbe. To je ključno za zagotavljanje transparentnosti in sledljivosti v dobavni verigi. Če vas zanima več o tem, lahko preberete tudi o učinkih digitalnih transformacij, kot so tehnologija "blockchain" (BCT), družbeni internet stvari (SIoT) in tehnike umetne inteligence (AI) na sledljivost in ustvarjanje transparentnosti v dobavni verigi.


Prijave so obvezne preko spletnega obrazca, kotizacije NI!

Spletni seminar bo potekal v angleškem jeziku.
Seminar bo potekal v živo, preko orodja Zoom. Povezavo boste na navedeni e-naslov prejeli pred dogodkom. 

PRIJAVITE SE


Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa in odpovedi dogodka zaradi premajhnega števila prijav, drugih objektivnih razlogov ali višje sile, kadarkoli brez predhodnega opozorila. V primeru odpovedi dogodka bodo po elektronski pošti obveščene vse prijavljene osebe. 

S prijavo na dogodek osebe soglašajo, da sme organizator uporabiti vse fotografije ter avdio in video material, ki bi morebiti prikazovale udeležence. Organizator si pridržuje pravico do uporabe teh materialov za promocijske in/ali izobraževalne namene, objave v medijih in na svetovnem spletu ter za namen arhiviranja. Udeleženci se odrečejo uveljavljanju kakršnih koli avtorskih ali drugih pravic, ki se nanašajo na njihovo omembo ali podobo. Udeleženci se zavedajo, da organizator ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala z objavo materialov, kjer so udeleženci omenjeni ali prikazani.

 The Regulation #EU on Sustainable Products - #ESPR has been adopted in connection with the European Green Deal. We are preparing a seminar for you to explain the characteristics of the Regulation and the Digital Passport!

Dominik Halbeisen will explain how we can support the sustainability requirements of the new European legislation with global standards #GS1.

Register for a free event HERE.*

*For english, chose the language on the upper right of the form and you may use (Google) translator in your browser when going through the form. If you have a problem, you can contact us via emal: akademija@gs1si.org.

Bi želeli, da se posvetimo izzivom vašega podjetja in prikrojimo izobraževanje?

Za vas prikrojimo vsebine in pripravimo izobraževanje po dogovoru. Če imate raje osebni stik, vas bomo veseli v prostorih GS1 Slovenija, na Dimičevi 9 v Ljubljani ali pa vas obiščemo v vašem podjetju.

Kontaktirajte nas na akademija@gs1si.org ali si preberite več na spodnji povezavi.

Svetujemo po vaši meri

Medijski pokrovitelj



Seznam vseh dogodkov
Kava z GS1: Življenjski krog trajnostne embal...
Nazaj na vrh