GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Logistična delavnica

Logistična delavnica

Vabimo vas, da se nam 12. oktobra 2023 pridružite v živo, na logistični delavnici!

Poleg strokovnjakov GS1 bodo z nami tudi gosti, ki nam bodo razkrili aktualno prakso v logističnih procesih. Govorili bomo o zahtevah po označevanju palet, sledljivosti v logistiki, se hkrati posvetili tudi rešitvem prihodnosti, ki razkrivajo zmožnosti 2D kode in e-dobavnice. Veseli bomo tudi vaših mnenj in izkušenj o elektronski izmenjavi podatkov ter izzivih, s katerimi se srečujete ob logističnih nalepkah.

Z nami bodo strokovnjaki GS1: Matjaž Martini, Branko Šafarič in Urban Konda. Veseli pa smo sodelovanja z gostujočimi predavatelji, ki bodo predstavili prakso in odgovorili na konkretna vprašanja o aktualnih procesih in izzivih. Z nami bosta tako še Igor Hočevar s podjetja ZZI d.o.o. in Miha Kožuh s podjetja DSV Transport d.o.o.

Prvi del bo namenjen označevanju palet, pripravi kakovostne logistične nalepke in prihodnosti označevanja z 2D kodami.

 • Osnovna pravila označevanja logističnih in transportnih enot
 • Označevanje škatel in palet - priporočila GS1
 • Paletna nalepka in GS1 Print
 • Značilnost simbologije GS1-128
 • Pravilna uporaba aplikacijskih identifikatorjev - GS1 AI
 • Zagotavljanje dobre berljivosti črtne kode
 • Reševanje praktičnih primerov in verifikacija kodnih simbolov
 • 2D koda in evolucija v logistiki


V drugem delu se bomo posvetili predvsem učinkovoitim logističnim procesom in računalniški izmenjavi podatkov ter praktičnim izkušnjam naših gostov.

 • Povezava med logistično nalepko in elektronsko dobavnico - uporaba SSCC in DESADV v praksi
 • 5-fazni model sledljivosti v logistiki in transportu
 • Elektronska izmenjava podatkov, EDI v logistiki
 • E-dobavnica v praksi

 • Gost: Miha Kožuh, BCM, DSV Transport in logistika
  Vloga logista v logistiki: nabor dejavnosti logista v procesih in praktična uporaba standardov GS1
 • Gost: Igor Hočevar, ZZI d.o.o.
  O izmenjavi podatkov, rešitvah EDI v praksi in elektronskih sporočilih
 • Branko Šafarič, GS1 Slovenija
  Aktualni izzivi na področju označevanja palet


Matjaž Martini, GS1 Slovenija
Matjaž Martini, GS1 Slovenija

Matjaž Martini je tehnični svetovalec v GS1 Slovenija. Članom GS1 Slovenija svetuje na področju kakovostne avtomatske identifikacije in učinkovitega označevanja. Četudi imamo v sistemu GS1 tudi druge rešitve zajema podatkov, se večina primerov nanaša na črtne kode za označevanje enot med maloprodajo in logistiko. Martini skrbi tudi za pripravo izobraževanj in članom GS1 Slovenija nudi pomoč pri pravilni vpeljavi in uporabi standardov GS1. Ugotavlja tudi nepravilnosti, ki onemogočajo skeniranje kodnih simbolov. Lahko bi ga imenovali tudi forenzik črtnih kod.

Urban Konda, GS1 Slovenija
Urban Konda, GS1 Slovenija

Urban Konda v GS1 Slovenija nudi tehnično podporo in svetuje članom na področju izmenjave kakovostnih podatkov, uporabi globalnega kataloga GDSN ter o pripravi in verifikaciji kodnih simbolov. Sodeluje v delovni skupini GS1 za upravljanje standarda Global Master Data - GMD ter je aktiven pri pripravi globalnega podatkovnega modela (GDM) za slovensko tržišče.

Branko Šafarič, GS1 Slovenija
Branko Šafarič, GS1 Slovenija

Branko Šafarić je s svojim širokim znanjem in izkušnjami nepogrešljiv član ekipe GS1 Slovenija. Vodi projekte, kot je logistika gotovine, kar je velik nacionalni projekt, v katerem sodelujejo vsi deležniki v manipulaciji z gotovino: od nacionalne banke, poslovnih bank, prevoznikov do trgovcev, vse do področja železniškega transporta. Deluje na projektih, kot so Register globalnih številk (GTIN in GLN), svetovanje članom, sestava in analiza elektronskih sporočil… Poleg svetovanja je Brankovo delo tudi nadzor nad slovenskim delom mednarodne baze GEPIR.Trenutno pa vodi tudi projekt na področju logistike in novega načina označevanja palet.

Miha Kožuh, BCM, DSV Transport in logistika
Miha Kožuh, BCM, DSV Transport in logistika

Miha v podjetju DSV sodeluje pri novih poslovnih modelih in njihovi implementaciji v življenje. Je del interne ekipe podjetja, ki skrbi tako za implementacije pogodb in dogovorov s strankami, tudi IT povezav, kot za iskanje internih prihrankov na vseh segmentih delovanja podjetja.

Logistična delavnica bo potekala med 9.00 in 14.30.
9.00 - 12.00 - prvi del
12.00 - 12.30 odmor s pogostitvijo
12.30 - 14.30 drugi del

Dogodek bo potekal v fizični obliki, na Dimičevi ulici v Ljubljani. Prijave so možne do zasedenosti mest. Vse podrobnosti pa boste prijavljeni prejeli tik pred dogodkom.

Kotizacija - Člani GS1 Slovenija 115,00 EUR + DDV
Kotizacija - Nečlani 172,00 EUR + DDV

Po dogodku boste prejeli račun za plačilo na podatke, ki jih navedete ob prijavi.

Nudimo 20% popust na zgodnje prijave do 5.10.2023!

 Vas je več zainteresiranih iz istega podjetja? Kontaktirajte nas!

*Popusti se ne seštevajo - v primeru izpolnitve pogojev za različne popuste, se upošteva najvišji. 

Študenti, dijaki in pedagogi - zaračunavanje je prilagojeno načinu sodelovanja izobraževalne institucije z Akademijo GS1 Slovenija. Več tukaj.

Skrajni rok za morebitno odpoved  udeležbe  je najmanj dan pred izobraževanjem. V primeru kasnejše odjave oziroma če se ne odjavite, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 20,00 EUR + ddv.

Za dodatne informacije nas kontaktirajte na: akademija@gs1si.org

Prijavite se


Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa in odpovedi dogodka zaradi premajhnega števila prijav, drugih objektivnih razlogov ali višje sile, kadarkoli brez predhodnega opozorila. V primeru odpovedi dogodka bodo po elektronski pošti obveščene vse prijavljene osebe. 

S prijavo na dogodek osebe soglašajo, da sme organizator uporabiti vse fotografije ter avdio in video material, ki bi morebiti prikazovale udeležence. Organizator si pridržuje pravico do uporabe teh materialov za promocijske in/ali izobraževalne namene, objave v medijih in na svetovnem spletu ter za namen arhiviranja. Udeleženci se odrečejo uveljavljanju kakršnih koli avtorskih ali drugih pravic, ki se nanašajo na njihovo omembo ali podobo. Udeleženci se zavedajo, da organizator ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala z objavo materialov, kjer so udeleženci omenjeni ali prikazani.

Novosti na področju označevanja mesa v 2023
Seznam vseh dogodkov
Pridobite mednarodni certifikat GS1
Nazaj na vrh