GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business

GS1 Web Vocabulary

Naj bodo vaši izdelki na spletu vidni

GS1 Web Vocabulary (prej GS1 SmartSearch) olajša vključitev podrobnih strukturiranih podatkov o izdelku na spletno stran z uporabo standardnega besednjaka. Strukturirane podatke o izdelku lahko nato uporabljajo iskalniki, aplikacije za pametne telefone itd., da potrošniku zagotovijo bogatejšo izkušnjo. Spletni kupci lahko hitro najdejo vaš izdelek, če natančno vedo, kaj iščejo, in ker so rezultati iskanja ustreznejši, lahko povečate prodajo. Več o standardu GS1 Web Vocabulary

Spletni slovar GS1 temelji na lastnostih, namenjenih potrošnikom, za oblačila, obutev, hrano pijačo/tabak in lastnostih, ki so skupne vsem trgovskim artiklom. Lastnosti za hrano/pijačo/tabak vključujejo prehranske in hranilne lastnosti, povezane z nedavnimi posodobitvami zakonodaje o označevanju živil, kot je EU 1169/2011. Poleg tega GS1 Web Vocabulary vključuje opredelitev lastnosti, povezanih z organizacijami in ponudbo izdelkov (izdelek, ki ga stranka ponuja za določeno ceno). Lastnosti in njihove opredelitve izhajajo iz obstoječih standardov GS1, vključno z GDSN, GS1 Source in GPC.

GS1 Web Vocabulary omogoča, da izdelkom, objavljenim na spletu, dodamo strukturirane podatke in druge povezave, kar omogoča spletnim iskalnikom (npr. Google Search) enostavnejše prikazovanje in primerjanje izdelkov za končnega uporabnika. 

Gre za t.i. "microdata" segmente, ki omogočajo, da v spletne strani dodajamo meta podatke s standardiziranimi vrednostmi (t. i. "vocabulary"), ki se jih določa na globalnem nivoju (www.schema.org). 

Vendar pa mikrosegmenti niso dovolj. Med njimi je treba vzpostaviti povezave, ki spletnim brskalnikom omogočajo prikazovanje povsem novih načinov iskanja in prikazovanja podatkov.

Pri standardu GS1 SmartSearch se uporabljajo naslednje tehnologije:

Nazaj na vrh