GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Standardi GS1 krepijo gospodarstvo

15. marec. 2020

Ne glede na trenutno dogajanje v Sloveniji in v svetu prioritete globalne organizacije GS1 ostajajo nespremenjene: zavzemamo se za zaščito zdravja vseh (so)delavcev in še naprej nudimo podporo vsem našim članom.

Doživljamo neprimerljivo globalno krizo in za marsikatero podjetje je poslovanje postalo bolj zapleteno. Ne glede na trenutno dogajanje v Sloveniji in v svetu prioritete globalne organizacije GS1 ostajajo nespremenjene: zavzemamo se za zaščito zdravja vseh (so)delavcev in še naprej nudimo podporo vsem našim članom.

V Sloveniji je neodvisna organizacija GS1 Slovenija vedno na voljo svojim 3500 članom, četudi sedaj v nekoliko prilagojeni obliki.

Solidarnost. Kot nevtralna in nepridobitna organizacija imamo dolgoletne izkušnje, s katerimi lahko nudimo nasvete za izboljšanje poslovnih procesov in krepitev gospodarskih dejavnosti, seveda s pomočjo globalnih standardov.

Preskrbovalne verige v realnem svetu. V tem kriznem času preskrbovalne verige že segajo do svojih skrajnih meja. V GS1 z vso odgovornostjo podpiramo gospodarstvo ne glede na to, če je treba napolniti trgovske police, če je treba izpolniti zahteve spletnega nakupovanja, ali pa če gre za učinkovito oskrbo z medicinskimi proizvodi ali za dostavo nujno potrebne opreme v kriznih časih. V vsakem in vseh primerih je treba proizvode in pošiljke jasno označiti (identificirati), da uspešno in v najkrajšem možnem času dosežejo svoj cilj. Hkrati pa je treba točne podatke o proizvodih in pošiljkah deliti odprto in učinkovito. Standardi GS1 to omogočajo.


Pretok podatkov v digitalnem svetu. Pandemija je povzročila tudi dramatično povečanje obsega digitalnih komunikacij. Digitalna preobrazba se dogaja z izjemno hitrostjo. Po krizi bomo priča novim navadam ljudi glede virtualnega komuniciranja, dela in študija na daljavo, spletnih nakupov in storitev. Tisti, ki so se navadili na dostavo na dom, bodo verjetno to prakso tudi zadržali. Digitalna preobrazba ima neomejen potencial, vendar le, če lahko zaupamo, da ves proces poganjajo točni in ažurni podatki. V organizaciji GS1 imamo strokovno znanje in izkušnje, ki pomagajo pri povezovanju fizičnih in digitalnih svetov v poslovanju. Pripravljeni smo na nove izzive, ki jih je prinesla kriza, in sodelovali bomo pri izboljšanju odzivanja, preglednosti in agilnosti preskrbovalne verige.

Svetovalci GS1 Slovenija so na voljo članom za vsa vprašanja in nasvete. Svoje člane redno obveščamo preko številnih fizičnih in digitalnih kanalov in tudi v tem času vabimo na številne spletne izobraževalne dogodke. Na voljo za vas:

BEUC: Konec visokim cenam zdravil
Seznam vseh novic
Več sto članov o uporabi GS1 SSCC in DESADV v...
Nazaj na vrh