GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Prvi mednarodni forum o trgovini prihodnosti

15. april. 2023

V Singapuru je pod pokroviteljstvom Mednarodne gospodarske zbornice (ICC) in njene iniciative za digitalno standardizacijo (DSI) potekal konec marca prvi ICC Future Trade Forum. Zgodovinskega srečanja so se udeležili svetovno znani poslovneži, oblikovalci gospodarskih ter negospodarskih politik, predstavniki industrije in številni akademiki, ki so razpravljali o različnih vidikih mednarodne trgovine, njeni trajnostni in vse vključujoči prihodnosti mednarodnega trgovinskega ekosistema. Na srečanju je bil deležen velike pozornosti predsednik mednarodne organizacije GS1 Renaud de Barbuat.

Dogodek so poleg Mednarodne gospodarske zbornice zaznamovali številni akterji, kot so: Azijska razvojna banka (ADB), Svetovna trgovinska organizacija (WTO) in Svetovna carinska organizacija (WCO). Skupen moto udeležencev so predstavljale ideje in rešitve s področja izboljšanja mednarodne trgovine in njene večje trajnosti. Forum je predstavljal po tej plati pomembno izhodišče za vse oblikovalce gospodarskih in negospodarskih politik, ki so dobili jasne signale s strani poslovnih voditeljev in drugih ključnih akterjev, kaj vse bo treba izvesti v smislu zakonodaje in predvsem digitalne tehnologije za bolj trajno in vključujočo mednarodno trgovino.

Več o forumu
Prvi mednarodni forum ICC o bodoči trgovini. Vir: https://futuretradeforum.org/
Prvi mednarodni forum ICC o bodoči trgovini. Vir: https://futuretradeforum.org/

Med ključnimi govorci je bil med okoli 300 udeleženci deležen velike pozornosti predsednik in izvršni direktor mednarodne nepridobitne organizacije GS1 Renaud de Barbuat. De Barbuat je poudaril pomembnost globalnih standardov na področju poslovne komunikacije in sledljivosti izdelkov v povezavi z trajnostno in vse vključujočo mednarodno trgovino.


(Slika: Prvi mednarodni forum ICC o bodoči trgovini. Vir:https://futuretradeforum.org/)

Varstvo potrošnikov v službi trajnostnih odlo...
Seznam vseh novic
2D kode prinašajo logistično evolucijo
Nazaj na vrh