GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Prednosti standardov GS1 se zaveda tudi spletni velikan Amazon

Prednosti standardov GS1 se zaveda tudi spletni velikan Amazon

01. oktober. 2020

V GS1 Slovenija opažamo povečano zanimanje slovenskih podjetnikov za prodajo svojih izdelkov v spletnih trgovinah in tržnicah. Za učinkovito upravljanje globalne trgovine moč standardov GS1 izkoriščajo tudi največji spletni trgovci.

Iz Bruslja so sporočili, da bo pravočasna uvedba širokopasovnih spletnih povezav v prihodnjih letih prinesla velike gospodarske priložnosti in še naprej predstavlja ključen dejavnik evropske konkurenčnosti, trajnosti in razvoja prihodnjih digitalnih storitev. Med njimi pomembno mesto zaseda spletna prodaja, ki je v času pandemije novega koronavirusa dosegla nove mejnike.

Tehnološki gigant Amazon je že konec marca 2020 napovedal, da bo zaradi povečanega obsega dela zaposlil dodatnih 100.000 ljudi. Tudi v GS1 Slovenija opažamo povečano zanimanje slovenskih trgovcev za prodajo svojih izdelkov v spletnih trgovinah, kjer zahtevajo uporabo standardov GS1.

Za prodajo na Amazonu potrebujete globalno trgovinsko številko izdelka - GTIN, ki jo pridobite v GS1 Slovenija. Več si preberite TUKAJ.

Amazon je bil ustanovljen leta 1995 z željo, da postane najbolj h kupcu usmerjena prodajna mreža na svetovnem spletu. Na spletni platformi lahko potencialni kupec najde tisto kar išče po najugodnejši ceni. V 25. letih je tako postal eden od tehnoloških gigantov, ki postavlja digitalne trende v globalnem merilu in danes povezuje na milijone kupcev, prodajalcev, ustvarjalcev vsebin, razvijalcev in še mnogih drugih partnerjev v verigi. Zato se prednosti, ki jih v globalnem poslovanju prinašajo enotni standardi, spletni velikani še kako zavedajo. Amazon je v letu 2019 prodajalce na svojih spletnih portalih začel usmerjati tudi v uporabo globalnega omrežja za sinhronizacijo podatkov GS1 (Global Data Synchronisation Network – GDSN). Globalni e-katalog GS1 GDSN predstavlja najbolj razširjeno mrežo vseh podrobnejših podatkov o posameznih proizvodih na svetu, ki omogoča varno okolje za racionalno, kontinuirano in samodejno izmenjavo matičnih podatkov o proizvodih in pakiranjih prek ene same točke med poslovnimi partnerji globalne preskrbovalne verige.

Uporaba globalnih standardov GS1 zagotavlja lažje upravljanje z izdelki v odprtem okolju in na spletu. S pravilno in podrobno označenim proizvodom se povečuje verodostojnost ponudbe spletnih trgovcev oziroma tržnic, saj na koncu potrošniki ob nakupu natančno vedo, kaj kupujejo.

Globalni podatkovni model – GDM sprejema izzi...
Seznam vseh novic
Novi priročnik prinaša nekaj novosti uporabni...
Nazaj na vrh