GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Preberite novo revijo Novice22!

20. januar. 2023

Za nami je še eno leto. Dogajanje v njem je bilo vse prej kot mirno in predvidljivo. Na trenutke se zdi, da se svet ne more ali ne zna izviti iz kaotičnosti, ki jo ustvarjajo vojaški konflikti, pandemije, politična infantilnost, kapitalski in moralno obarvani inflacijski vplivi, brezglavo izkoriščanje naravnih bogastev ter pomanjkanje enotnosti in skupnih ciljev. Seveda obstajajo svetle plati. Ni jih malo!

Na koncu tunela je vedno luč, pa naj bo ta še tako dolg. Del »luči« predstavljajo standardi ter njihova povezanost z našimi življenji in družbenimi dogajanji. Marsikaj lahko o tem izluščite iz letošnje GS1 revije, ki smo jo tako kot je to že lep čas v navadi izdali v začetnih dneh novega leta. Z revijo smo popisali čez naše oči najbolj zanimive novosti in utrinke s področja standardov in njihovega uvajanja na različnih področjih, naj gre za zdravstvo, prehrano, logistiko ali, denimo, implementacijo tako imenovanih digitalnih potnih listov, s katerimi pridobi potrošnik kakovostnejši vpogled v sestavo, rabo in recimo nastanek izdelka. Da gre pri standardih za veliko prepletenost z našimi življeni dokazujejo nenazadnje številna dejstva, kjer ni mogoče spregledati, da je slovenska podružnica GS1 praznovala lani tri desetletja obstoja ali to, da bomo letos obeležili 50-letnico obstoja črtne kode, s katero se srečujemo potrošniki na vsakem koraku življenja, začenši s skeniranjem kupljenega izdelka na trgovski blagajni.

Prelistaj revijo

Vse to kaže moč in učinkovitost standardov, ki nam kot svetilnik sredi razburkanega oceana nakazujejo pot v varen pristan. A velja dodati, standardi predstavljajo osnovo, za vse ostalo smo kot jezdeci čez čas, ki nam ga podarja življenje, odgovorni sami.


Ob prebiranju revije in e-novic vas vabimo, da pobližje spoznate še prenovljeno spletno stran GS1 Slovenija, ki odpira s svežim naborom vsebin in modernejšo zasnovo novo poglavje v delovanju naše organizacije.

Deutsche Bahn kliče po individualnem označeva...
Seznam vseh novic
Digitalizacija Splošne bolnišnice Novo mesto
Nazaj na vrh