GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Ob vpisu izdelkov v Register z oktobrom obvezen tudi podatek o globalni klasifikaciji izdelka – GPC

Ob vpisu izdelkov v Register z oktobrom obvezen tudi podatek o globalni klasifikaciji izdelka – GPC

20. september. 2020

Več kot 1100 naših članov je vneslo podatke v spletno rešitev »Register izdelkov«, kar pomeni že čez 655.000 vpisanih globalnih trgovinskih številk - GTIN. Ob dodeljeni številki GTIN bo z oktobrom tudi podatek o globalni klasifikaciji izdelka - GPC postal obvezen.

GS1 Slovenija in vsa ostala nacionalna predstavništva GS1 po svetu zbirajo podatke o prodajnih enotah svojih članov, ki so označena z globalno trgovinsko številko izdelka - GTIN.
Gre za obveznost vseh članov od 22.9.2018, ki je v prid vsem, saj prinaša preglednost uporabljenih številk GS1 in omogoča vedno dostopen Register številk GS1 preko članskega portala Moj GS1.

Ustrezna globalna klasifikacija izdelka (Global Product Clasification – GPC) bo v oktobru 2020 postala eden izmed obveznih podatkov ob določanju nove številke GTIN v Registru izdelkov. Da bo iskanje primerne globalne klasifikacije izdelka lažje, smo za naše člane pripravili spletni Iskalnik GPC, ki je namenjen iskanju ustreznega gradnika (brick).

Vse člane ponovno vabimo, da poskrbite za ažurno vpisovanje uporabljenih številk GS1 v spletni Register in svojim novim ali že vpisanim izdelkom določite ustrezno globalno klasifikacijo. GPC poslovnim partnerjem omogoča učinkovitejšo in točnejšo komunikacijo v celotni preskrbovalni verigi.

Z uporabo globalne klasifikacije izdelkov lahko kupci in prodajalci uporabljajo isto terminologijo za razvrščanje izdelkov v svoje kataloge.



Ekipa GS1 Slovenija sodelovala na Hackathonu
Seznam vseh novic
Naše sledilce na družbenih omrežjih z veselje...
Nazaj na vrh