GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
IBM in Microsoft uporabljata standarde GS1 v svojih 'blockchain' aplikacijah

IBM in Microsoft uporabljata standarde GS1 v svojih 'blockchain' aplikacijah

21. september. 2017

Globalni standardi GS1 za identifikacijo in strukturirane podatke, omogočajo uporabnikom tehnologij veriženja blokov, da v različno velikih poslovnih sistemih ohranjajo eno samo pristno različico podatkov o dogodkih v dobavnih in logističnih verigah, kar povečuje integriteto podatkov in zaupanje med strankami ter zmanjšuje podvajanje podatkov in njihovo usklajevanje.

Podatke, ki jih shranjujejo ali se nanje nanašajo blockchain omrežja, lahko strukturiramo za namen skupne komunikacije in interoperabilnosti z uporabo standardov. Na primer, odprti standardi GS1 in ISO za izgradnjo sistema sledenja poslovnih dogodkov EPCIS (Electronic Product Code Information Services - EPCIS) in slovar poslovnih dogodkov (Core Business Vocabulary – CBV) omogočajo standardizirano izmenjavo podatkov in zanesljivo sledenje na nivoju posameznega predmeta opazovanja. 

»Kar privlači veliko organizacij, da uporabijo tehnologijo veriženja blokov, je zanesljivo izmenjevanje podatkov preko meja enega podjetja ob ohranitvi osnovne pristnosti in visoke stopnje točnosti teh podatkov«, pravi Robert Beideman, podpredsednik GS1, odgovore za maloprodajo. »Upamo, da bo uporaba te tehnologije postala resničnost za poslovanje in da bomo skupaj s partnerji, kot sta IBM in Microsoft, spodbujali skupen globalni jezik poslovanja,« je še dodal.

Preberite tudi: Naša standarda EPCIS in CBV odobrena kot standarda ISO

Z roko v roki z Inštitutom za nutricionistiko
Seznam vseh novic
Nova doba v čezmejni dostavi paketov s kodo G...
Nazaj na vrh