GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Dan GS1 Slovenija 2020 bo drugačen, ampak bo!

25. november. 2020

Kako uspešno izluščiti potrebne, ažurne in smiselne podatke, ki so temelj za razvoj in inovativne rešitve na vseh področjih, hkrati pa prepoznati ter izločiti nekakovostne podatke, ki povzročajo ovire, bo ključna tema letošnjega dogodka Dan GS1 Slovenija.

Virtualni dogodek Dan GS1 Slovenija boste iz varne razdalje preko ekranov, v petek 18. decembra 2020 z začetkom ob 10.00, lahko spremljali tudi vi.

Triurni osrednji dogodek z naslovom S kakovostnimi podatki do inovativnih rešitev bo v živo potekal iz studija, preko Zooma pa se bomo povezovali z domačimi in tujimi predavatelji, zato bo deloma izveden v angleškem jeziku. Po studijskem delu dogodka pa se bodo v krajših, interaktivnih video delavnicah z vami družili še strokovnjaki s tehničnega področja organizacije GS1 Slovenija. 

Kakovostni podatki so novi standard

Teme osrednjega dogodka bodo še kako aktualne - kako iz množice podatkov uspešno izluščiti potrebne, ažurne in smiselne podatke, ki so temelj za razvoj in inovativne rešitve na vseh področjih, hkrati pa prepoznati ter izločiti nekakovostne podatke, ki povzročajo ovire. Govorili bomo o napredni tehnologiji, umetni inteligenci, ki za svoje delovanje potrebuje zgolj in le kakovostne podatke. In koliko lahko pri tem pomagajo standardi GS1, ki so se v preteklosti že izkazali v fizičnih preskrbovalnih verigah, zdaj pa skupaj z največjimi akterji na gospodarskem parketu iščejo nove poti in postavljajo smernice še v digitalnem svetu. Z znanjem in izkušnjami, ki jih organizacija ima, je odgovor na dlani – ogromno. 

Predavatelji na Dnevu GS1 Slovenija:

  • Tomáš Tlučhoř , GS1 Češka: Zakaj je pomembno iskati kakovostne podatke, kako jim verjeti
    in kako se s tem spopadamo v GS1
  • dr. Klaus Fuchs, AutoLab ID: Kako se spopadati z slabimi podatki v okolju in kako si lahko do kakovostnih podatkov pomagamo s standardi
  • Matthias Kienzl, Spar Austria: Zagotavljanje avtomatizacije procesov v logistiki s pomočjo kakovostnih podatkov
  • Spar Slovenija: S kakovostno identifikacijo in upravljanjem podatkov do optimizacije procesov v skladišču
  • Majda Fartek, strokovnjakinja za optimizacijo poslovanja: Kje v procesu od dobavitelja do spletne trgovine in do kupca se kakovostni podatki lahko izgubijo?
  • dr. Franc Bračun, NLB: Podatki v svetu umetne inteligence

 

Interaktivne delavnice s strokovnjaki tehničnega področja GS1 Slovenija

Ker razmere zaradi pandemije Covid-19 določajo način komunikacije in je ta skoraj v celoti postala digitalna, smo želeli Dan GS1 Slovenija posvetiti tudi za odtenek manj formalnemu in interaktivnemu druženju z našimi strokovnjaki na tehničnem področju. Ker tudi mi pogrešamo stik z vami, našimi člani, bo ura in pol po osrednjem dogodku namenjena prav temu. V posameznih tematskih sklopih se boste lahko pogovorili z našimi strokovnjaki. Vprašanja in komentarje boste lahko napisali v Zoom sporočilno komunikacijo ob dogodku ali pa se kar neposredno vključili v Zoom prenos. 

Seveda pa celoten dogodek ne bi imel tako kakovostnega pridiha brez naših sponzorjev, ki nam stojijo ob strani in spodbujajo naše aktivnosti pri širitvi dobrih poslovnih praks skozi globalne standarde.

Kmalu vas bomo povabili k prijavi na osrednji dogodek in posamezne sklope interaktivnih delavnic.

O vsem vas bomo podrobno obveščali na naših spletnih straneh, sledite pa nam lahko tudi na družbenih omrežjih.

Rezervirajte si petek, 18. decembra za Dan GS1 Slovenija!

#DanGS1Slovenija2020

Dan GS1 Slovenija 2020 je za nami!
Seznam vseh novic
Za označevanje rib lahko uporabite priporočil...
Nazaj na vrh