GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Dan GS1 2023
GZS Dvorana A (Dimičeva 9, Ljubljana)

So vaši podatki dovolj kakovostni za izzive krožnega gospodarstva?


Četrtek, 30. novembra si rezervirajte čas za druženje na tradicionalnem Dnevu GS1 Slovenija!

Strokovnjaki GS1, s katerimi se naši člani srečujete v vsakdanji komunikaciji, bodo z izbranimi gosti razkrili izzive in praktične izkušnje na različnih področjih gospodarstva. 

Tokrat se bomo posvetili aktualni temi krožnega gospodarstva, ki se dotika raznovrstnih procesov in našega vsakdanjega življenja. Govorili bomo o aktualnih izzivih in rešitvah ter prihodnosti v maloprodaji, logistiki in drugih panogah.

Prijave so obvezne, udeležba je brezplačna, vaše prisotnosti pa bomo nadvse veseli.

Boštjan Kožuh
Boštjan Kožuh
ALL.AI Consulting

Prihodnost je tu: Vpliv nove umetne inteligence na družbo in poslovanje

Kaj sploh je digitalni potni list - DPP izdelka in kako vam lahko pri tem pomaga GS1?

Evropska komisija je 30. marca 2022 objavila predlog nove Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostavitvi okvira za določitev zahtev za okoljsko primerno zasnovo za trajnostne izdelke in razveljavitvi Direktive 2009/125/ES. Predlog nove uredbe je nastal v okviru Zelenega dogovora EU, katerega glavni cilj je postati prva podnebno nevtralna regija do leta 2050.

Predlog uredbe vključuje evropski digitalni potni list za izdelke, nov koncept, ki se na več delih uredbe sklicuje na uporabo globalnih in odprtih standardov. Uredba navaja, da je digitalni potni list izdelka niz podatkov o izdelku, ki jih zahteva regulativa, in je vsem dostopen elektronsko preko nosilca podatkov (črte ali 2D kode na izdelku).

Kako dosegati trajnost v proizvodnji in kako zahteve po podatkih digitalnega potnega lista vpliva na procese?

Primer dobre prakse vam bodo predstavili iz proizvodnjega podjetja!

Kako se lotiti zelenega izdelka in kako pomembni so podatki za učinkovito krožno gospodarstvo?

Odličen primer dobre prakse in analize podatkov v dobrobit krožnega gospodarstva. Pomembnost identifikacije izdelka in njagovih materialov preden vstopijo v verigo.

Standardi omogočajo optimizacijo procesov in učinkovitejšo zeleno logistiko.

Vloga logista v zeleni logistiki - zakaj so kakovostni podatki bistveni. S transportnega podjetja boste slišali s kakšnimi izzivi se srečujejo in kaj za njih pomeni dobra praksa.

Pomembnost kakovostne podatkovne strukture za sledljivost
Pomembnost standardiziranih podatkov in kaj za uporabnika pomeni Digital Link?

Imata standardizirana podatkovna struktura in kakovostni podatki uporabno vrednost? Kakšno vlogo pri tem igrajo globalni standardi - o tem in še več z gostom!

Vloga umetne inteligence - AI

Poseben gost bo z nami na temo uporabnosti umetne inteligence, nepredstavljivi razsežnosti podatkov in ali nam AI pomaga pri spodbujanju trajnosti?

Kako učinkovito označiti embalažo in kako s standardi GS1 spodbujati trajnost?

Embalaža  je del izdelka in igra pomembno vlogo pri identifikaciji in označevanju. 

Se spopadamo z vračljivo embalažo in kdaj embalaža postane odpadek?
EPCIS = temeljni standard za krožno gospodarstvo
Kako do optimizacije embalaže?

Dan GS1 bo potekal v četrtek, 30. novembra med 9.00 in 14. uro. 

Prijave so obvezne. Kotizacije ni!

Za dodatne informacije nas kontaktirajte na: akademija@gs1si.org

Skrajni rok za morebitno odpoved  udeležbe  je najmanj dan pred dogodkom. V primeru kasnejše odjave oziroma če se ne odjavite, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 20,00 EUR + ddv.

Prijavite se


Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa in odpovedi dogodka zaradi premajhnega števila prijav, drugih objektivnih razlogov ali višje sile, kadarkoli brez predhodnega opozorila. V primeru odpovedi dogodka bodo po elektronski pošti obveščene vse prijavljene osebe. 

S prijavo na dogodek osebe soglašajo, da sme organizator uporabiti vse fotografije ter avdio in video material, ki bi morebiti prikazovale udeležence. Organizator si pridržuje pravico do uporabe teh materialov za promocijske in/ali izobraževalne namene, objave v medijih in na svetovnem spletu ter za namen arhiviranja. Udeleženci se odrečejo uveljavljanju kakršnih koli avtorskih ali drugih pravic, ki se nanašajo na njihovo omembo ali podobo. Udeleženci se zavedajo, da organizator ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala z objavo materialov, kjer so udeleženci omenjeni ali prikazani.

spónzor     tudi spónsor -ja ( ọ̑ )     publ. kdor v reklamne namene gmotno podpre, omogoči kako dejavnost, izvedbo česa; pokrovitelj, podpornik:  sponzorji radijske, televizijske oddaje ; sponzor prireditve (SSKJ)

Če želite tudi vaše podjetje predstaviti našim članom in širši javnosti na našem največjem letnem dogodku, nas kontaktirajte in pripravili vam bomo ponudbo!


Kontakt:
Barbara Pristavec
barbara.pristavec@gs1si.org
T: 01 58 98 336

Medijski pokroviteljHarnessing trusted AI and GS1 Digital Link in...
Seznam vseh dogodkov
Prodaja na Amazonu: Spletni velikan zahteva s...
Nazaj na vrh