GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
GS1 predstavlja globalni podatkovni model (Global Data Model)

GS1 predstavlja globalni podatkovni model (Global Data Model)

11. februar. 2020

Globalni model podatkov bo izboljšal uporabniško izkušnjo potrošnikov na vseh prodajnih kanalih in zmanjšal kompleksnost za lastnike blagovnih znamk in trgovcev na drobno.

Medtem ko se potrošniki za oceno izdelkov v digitalnem svetu (na spletu) lahko zanesejo le na podatke o izdelkih samih, pa je treba poudariti, da je dandanes preveč podatkov slabe kakovosti. Izmenjava podatkov je postala preveč razdrobljena in zapletena, saj narašča potreba po več informacijah, ki so prilagojene uporabnikom. Lastniki blagovnih znamk morajo ustvariti tudi do 700 atributov za vsako prodajno enoto in upravljati tudi do 500 različnih formatov na svetovni ravni za podporo maloprodajnih partnerjev. Po drugi strani pa morajo trgovci na drobno skozi precej zamudno interakcijo z dobavitelji in tako v povprečju porabijo od 2 do 5 ur za preverjanje podatkov za vsako enoto.


Globalni model podatkov lahko omogoči brezhibno izkušnjo preko vseh kanalov, saj bo pripomogel k izboljšanju pravočasnosti, popolnosti in natančnosti podatkov. Izkušnja potrošnikov se bo izboljšala z boljšim iskanjem izdelkov in razpoložljivostjo podatkov na spletu, manjšo potrebo po vračilih, hitrejšim in enostavnejšim dostopom do trga za nove izdelke. Lastniki blagovnih znamk in trgovci na drobno bodo imeli koristi tudi od operativne učinkovitosti, saj bodo porabili med 30 in 60 % manj naporov za ustvarjanje, izmenjavo in vzdrževanje podatkov.

Globalni podatkovni model zagotavlja razumljivost podatkov povsod po svetu, razumejo jih vsi naši partnerji ne glede na to, kje se nahajajo. To je priložnost, da začnemo vsi govoriti enotni globalni jezik poslovanja!

Slovenija za jasnejše označevanje porekla med...
Seznam vseh novic
Zavezi o varnosti izdelkov se pridružuje vse...
Nazaj na vrh