GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Sledljivost živil za zagotovitev varnosti in kakovosti prehrane

Sledljivost živil za zagotovitev varnosti in kakovosti prehrane

Dogodek z naslovom "Sledljivost živil za zagotovitev varnosti in kakovosti prehrane - standardi GS1 v praksi" je namenjen predstavitvi pomembnosti uporabe standardov GS1 pri označevanju živil za dosego učinkovite sledljivosti. Na dogodku se bodo obravnavale različne teme, kot so pomen sledljivosti v prehranski industriji, varnost in kakovost živil ter učinki, ki jih lahko dosežejo proizvajalci in potrošniki z uporabo standardov GS1.

Izzive,  pojasnila zakonodaje in pravil, rešitve in primere bodo z vami delili predavatelji:

Izzivi:

 • ob zagotavljanju sledljivosti mesa - od pulta do računa in vse do distribucije, za varnost potrošnikov ob zahtevah EU ter skladnost s Pravilnikom o zagotavljanju sledljivosti porekla mesa, kateri se je začel uporabljati od 30.10. 2023,
 • pri označevanju sadja in zelenjave v preskrbovalni verigi,
 • pri označevanju rib in ribiških proizvodov ob zahtevi izmenjave informacij o izdelku vseh deležniki v celotni preskrbovalni verigi oskrbe z ribami,
 • pri sledljivosti in označevanju alkoholnih pijač v skladu z zahtevami po zagotavljanje dodatnih informacij o sestavinah, energijski in hranilni vrednosti alkoholnih pijač so tudi ena glavnih novosti evropske zakonodaje (Uredba EU 2021/2117).


Rešitve:

 • Uporaba specifičnih aplikacijskih identifikatorjev in linarnih črtnih kod ter 2D kod z večjo kapaciteto
 • Označevanje in sledljivost sadja in zelenjave
 • Sledljivost nepredpakiranega mesa - od pulta do računa
 • Sledljivost predpakiranega mesa - označevanje v transportnih in logističnih enot
 • Označevanje in sledljivost rib, ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture
 • Sledljivost in označevanje alkoholnih pijač


Praktični primeri:

 • OriginTrail : Primer uporabe GS1 Digital Link in umetne inteligence na področju sleldjivosti živil za informiranje potrošnika
 • Dobre prakse označevanja enot
 • Slabe prakse označevanja in napake

Udeleženci dogodka boste brezplačno prejeli en izvod izbranih priporočil za označevanje in sledljivost z uporabo standardov GS1, ki jih je pripravila GS1 Slovenija v sodelovanju s slovenskimi dobavitelji, distributerji in trgovci.

Vsi udeleženci dogodka, boste brezplačno prejeli en izvod izbranih tiskanih priporočil za označevanje in sledljivost po stadnardih GS1, v vrednosti posameznega izvoda najmanj 51 €.

Ob prijavi boste lahko izbirali med naslednjimi priporočili, ki smo jih pripravili v GS1 Slovenija v sodelovanju s slovenskimi dobavitelji, distributerji in trgovci:

 •  "Priporočila GS1 za označevanje in sledljivost sadja in zelenjave – Sledljivost in označevanje transportnih in logističnih enot"  ,
 •  "Sledljivost nepredpakiranega mesa - od pulta do računa"  ",
 • "Priporočila GS1 za označevanje in sledljivost mesa - Sledljivost in označevanje transportnih in logističnih enot",
 •  "Priporočila GS1 za označevanje in sledljivost rib , ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture - Sledljivost in označevanje transportnih in logističnih enot  ",
 •  "Priporočila GS1 za označevanje in sledljivost alkoholnih pijač"


Več gradiv in publikacij

Roko Staničić, GS1 Slovenija
Roko Staničić, GS1 Slovenija

Svetovalec za IT, Roko Staničić je del ekipe GS1 Slovenija od leta 2020. Predhodne izkušnje ima bogate na področju IT in podpore v logističnih in skladiščnih rešitvah. V GS1 Slovenija je vodil tudi različne projekte, ki obsegajo uporabo standardov GS1 v raznovsrtnih industrijskih sektorjih. Je strokovnjak za sledljivost v preksrbovalnih verigah in avtor različnih priporočil za uporabo standardov GS1 v praksi.

Specialistični seminar bo potekal med 10.00 in 12.00.
10.00 - 11:45 - vsebina predavanj
11:45 - 12:00 čas za vprašanja udeležencev

Dostop do seminarja bo omogočen preko spletne povezave orodja Zoom, ki jo boste prijavljeni prejeli dan pred dogodkom.

Kotizacija - Člani GS1 Slovenija 115,00 EUR + DDV
Kotizacija - Nečlani 172,00 EUR + DDV

Po dogodku boste prejeli račun za plačilo na podatke, ki jih navedete ob prijavi.

Nudimo 20% popust na zgodnje prijave do 1.4.2024!

 Vas je več zainteresiranih iz istega podjetja? Kontaktirajte nas!

*Popusti se ne seštevajo - v primeru izpolnitve pogojev za različne popuste, se upošteva najvišji. 

Študenti, dijaki in pedagogi - zaračunavanje je prilagojeno načinu sodelovanja izobraževalne institucije z Akademijo GS1 Slovenija. Več tukaj.

Skrajni rok za morebitno odpoved  udeležbe  je najmanj dan pred izobraževanjem. V primeru kasnejše odjave oziroma če se ne odjavite, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 20,00 EUR + ddv.

Za dodatne informacije nas kontaktirajte na: akademija@gs1si.org

Prijavite se


Organizator si pridržuje pravice do spremembe programa in odpovedi dogodka zaradi premajhnega števila prijav, drugih objektivnih razlogov ali višje sile, kadarkoli brez predhodnega opozorila. V primeru odpovedi dogodka bodo po elektronski pošti obveščene vse prijavljene osebe. 

S prijavo na dogodek osebe soglašajo, da sme organizator uporabiti vse fotografije ter avdio in video material, ki bi morebiti prikazovale udeležence. Organizator si pridržuje pravico do uporabe teh materialov za promocijske in/ali izobraževalne namene, objave v medijih in na svetovnem spletu ter za namen arhiviranja. Udeleženci se odrečejo uveljavljanju kakršnih koli avtorskih ali drugih pravic, ki se nanašajo na njihovo omembo ali podobo. Udeleženci se zavedajo, da organizator ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala z objavo materialov, kjer so udeleženci omenjeni ali prikazani.


Danes je najpomembnejše zaupanje. In prav potrošniki želijo zaupati hrani, ki jo dobijo v restavraciji ali v trgovini, da je ta varna in sveža. Da je to mogoče, mora biti vzpostavljen sistem sledenja katerega osnova so kakovostni podatki.

Globalna identifikacija izdelkov in lokacij s...
Seznam vseh dogodkov
Harnessing trusted AI and GS1 Digital Link in...
Nazaj na vrh