eNovice GS1 Slovenija (september 2019)

Ogled sporočila na spletu   
eNovice GS1 Slovenija (september 2019)

Spoštovani člani GS1 Slovenija!

Sledljivost je postala ključni dejavnik zaupanja v preskrbovalni verigi. Septembra, oktobra in novembra lahko na precej dogodkih s področja logistike in transporta – ter tudi zdravstva – slišite marsikaj o standardih GS1 na področju označevanja in zagotavljanja sledljivosti. Vabimo vas na dogodke, ki jih organiziramo sami, ali pa sodelujemo v programu – več o v novicah, kjer si izberite dogodek glede na vaše poslovne potrebe. Ne glede na vaše področje dela pa vam že sedaj zaupamo datum za ključni dogodek leta: 21. novembra 2019 bo na sporedu jubilejni, 10. DAN GS1 SLOVENIJA! Vabljeni, dragi člani, da si dan rezervirate za skupno druženje z nami, saj bo dogodek izredno zanimiv!

Povejmo še, da se vas je že več sto odzvalo in rešilo anketo o logistični nalepki GS1. Najlepša hvala za trud! Ker si želimo večji vzorec v raziskavi, bi še vse ostale, ki ankete še niste izpolnili, prosili za nekaj minut. Na osnovi prejetih odgovorov bomo pripravili splošna priporočila glede uporabe standarda SSCC in e-sporočila DESADV, in sicer z namenom morebitnih izboljšav.


Ana Vučina Vršnak, sodelavka za komuniciranje v GS1 Slovenija

Zdravstvo
Zadnji poziv na specialistično delavnico # UDI
image 2 #UDI (Unique Device Identifier – edinstveni identifikator pripomočka) je skoraj pred vrati, neznank okrog označevanja z njim pa še veliko. Zato vas 18. septembra 2019 vabimo na specialistično delavnico!
Več ...
Logistika
Vabimo: Nacionalni logistični forum (NLF) 2019
image 2 Nacionalni logistični forum 2019, ki bo potekal 19. septembra 2019 v Kristalni palači BTC V Ljubljani, in kjer bo sodelovala tudi GS1 Slovenija, bo posvečen sodelovanju in izmenjevanju informacij med industrijo in logisti ter uporabi informacij, ki so na voljo v podatkovnih platformah.
Več ...
Standardi
V Lizboni o industriji in standardih, tudi o »Digital Link«
image 3 V Lizboni se je v ponedeljek začel dogodek »GS1 Industry and Standards Event«, kjer bo govora o strategiji sledljivosti za vsakogar ter o standardu »Digital Link«.
Več ...
Živila
Razlike v sestavi živilskih proizvodov v EU potrjene, GZS izdala Katalog živil izboljšane sestave
image 6 Evropska komisija je nedavno objavila oceno razlik v sestavi živilskih proizvodov v EU na podlagi analize skoraj 1.400 živilskih proizvodov v 19 državah EU. Po drugi strani pa je GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij izdala Katalog živil izboljšane sestave, ki je namenjen potrošnikom.
Več ...
Preskrbovalna veriga
Vabimo: Prva konferenca za oskrbovalne verige v trgovini in proizvodnji
image 6 Bliža se Prva konferenca za oskrbovalne verige v trgovini in proizvodnji (GOSS), ki bo potekala 1. oktobra 2019 v Kristalni palači BTC v Ljubljani.
Več ...
Spletne tržnice
Bruselj proti Amazonu
image 6 Evropska komisija je sredi julija začela preiskavo proti Amazonu. Sumi ga kršitve pravil o konkurenci EU, saj naj bi uporabljal konkurenčno občutljive informacije o prodajalcih na svoji lastni platformi za svoj trgovski posel.
Več ...
Več informacij