eNovice GS1 Slovenija (oktober 2016)

Ogled sporočila na spletu   
eNovice GS1 Slovenija (oktober 2016)

Spoštovani člani!

Zdaj že tradicionalni Dan GS1 je pred nami, zato vas vljudno vabimo, da se ga udeležite in prisluhnete izbranim predavateljem, ki bodo govorili o vplivu digitalizacije na poslovne navade in navade potrošnikov ter vse večjem pomenu standardov GS1 v večkanalni trgovini. Prav to zadnje dokazujejo veliki spletni velikani, med njimi denimo kitajski trgovec Alibaba, o čemer tudi poročamo v tokratnih novicah. Posvečamo se tudi podpori standardov pri večji varnosti pacientov in problematiki ponarejenih izdelkov, ki jih je na trgu Evropske unije vse več. Ne prezrite niti izbora za najbolj inovativno živilo leta 2017!

Zdenka Konda, direktorica GS1 Slovenija

Aktualno
Nov portal GS1 Slovenija
Gremo digitalno na Dnevu GS1 Slovenija

29. novembra 2016 vas vabimo na že tradicionalen Dan GS1 Slovenija.
Več ...
Alibaba dal zagon standardom GS1 in s tem varnosti potrošnikom
GTIN Alibaba bo z uporabo kataloga GDSN zagotovil prave podatke o prodajanih izdelkih za 400 milijonov potrošnikov na Kitajskem.
Več ...
Izbirajo najbolj inovativna živila leta 2017
OASIS/UBL Inštitut za nutricionistiko, ki se je lani predstavil na Dnevu GS1 Slovenija, izbira najbolj inovativna živila leta 2017. Rok za prijavo je 30. november.
Več ...
V EU se število ponarejenih izdelkov še kar povečuje
OASIS/UBL Carinski organi v EU so leta 2015 po ocenah zasegli pet milijonov več ponarejenih izdelkov kot v predhodnem letu, kar pomeni, da se je število prestreženih izdelkov v primerjavi z letom 2014 povečalo za 15 %.
Več ...
Kanada: Kako standardi pripomorejo k večji varnosti pacientov
OASIS/UBL Čisto na vsaki točki preskrbovalne verige v zdravstvu obstaja možnost, da z uveljavljenimi standardi GS1 izboljšamo to, kar je za marsikoga prioriteta številka ena: varnost pacientov. Predstavljamo kanadski primer.
Več ...
Napovedujemo
Dogodki GS1 Slovenija
Specialistični seminar: Z merjenjem izdelkov do kakovostnih podatkov, 27.10.2016
Uvodni seminar o standardih GS1 za nove člane, 16.11.2016
Več informacij