Ogled sporočila na spletu
 
 
 
eNovice GS1 Slovenija (november 2020)
 
 
 

Dan GS1 Slovenija tudi letos bo!

 

 

Ko digitalni svet več ne dopusti napak in se množici podatkov doda pridevnik »kakovostni«, je čas za Dan GS1 Slovenija. V petek, 18. decembra 2020 se vkrcamo na virtualno ladjo in se skupaj odpeljemo na pot.

Kljub razmeram, ki so v poslovnem svetu ustvarile nove realnosti, z veseljem sporočamo, da tudi letos Dan GS1 Slovenija, bo! In prav zaradi razmer bo potekal drugače kot vseh prejšnjih deset let, ko smo v gosté povabili eminentne domače in tuje goste ter ponudili prostor za druženje in izmenjavo idej, mnenj, prijaznih besed med udeleženci. Tokrat bomo stopili na virutalno ladjo in zapluli do vsakega potnika posebej. Odpluli bomo tudi na Češko, v Švico in Avstrijo, kjer se bodo vkrcali odlični sogovorniki, za domače sopotnike pa bomo lepo poskrbeli že od samega začetka. Da bo potovanje še prijetnejše, bomo na krov natovorili množico podatkov, jih jasno in enoznačno označili, med njimi pa izbirali, analizirali in se osredotočali predvsem na kakovostne.

 

Vaša ekipa GS1 Slovenija

 

 
Standardi
Za označevanje rib lahko uporabite priporočila GS1 Slovenija
Ste že pogledali, kaj vse pripravljamo za vas? V organizaciji GS1 Slovenija smo pripravili priporočila za označevanje in sledljivost rib, ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture. Na spletni strani GS1 Slovenija bodo objavljena decembra.
Več ...
 
Zdravstvo
Von der Leyen: »Čezmejni virusi potrebujejo čezmejne odzive.«
Ob vpisu izdelkov v Register z oktobrom obvezen tudi podatek o globalni klasifikaciji izdelka Pandemija Covid-19 je razkrila velike izzive in tveganja, s katerimi se zaradi nastalih razmer srečujejo pacienti in zdravstveni delavci po vsem svetu. Narejeni so prvi koraki k vzpostavitvi evropske zdravstvene unije za okrepitev zdravstvene varnosti. Slednjo v veliki meri prinašajo tudi globalni stadardi GS1 za označevanje in sledljivost zdravil in medicinskih pripomočkov.
Več ...
 
Izobraževanje
Znanje o globalnih standardih GS1 v podjetjih vedno bolj zaželeno
Prednosti standardov GS1 se zaveda tudi spletni velikan Amazon​​

Medtem ko zavedanje o moči standardov med podjetji narašča, je na strani bodočih iskalcev zaposlitev še vedno pomanjkljivo ali pa ga ni.
Več ...

 
Okoljevarstvo
Milijarda evrov iz Evrope, da zeleni izzivi postanejo inovacijske priložnosti
Novi priročnik prinaša nekaj novosti uporabnikom standardov GS1 Podjetja z zeleno noto so pravi kandidati za evropski razpis. Ste se že prijavili? 
Več ...
 
Gospodarstvo
Država prihaja na pomoč agroživilskemu sektorju
Ponaredki in nevarni proizvodi tudi med medicinsko opremo in igračami Evropska komisija je odobrila 1,5 milijona evrov vredno slovensko shemo za podporo agroživilskemu sektorju zaradi izbruha pandemije Covid-19.​
Več ...
 
Več informacij