eNovice GS1 Slovenija (marec 2019)

Ogled sporočila na spletu   
eNovice GS1 Slovenija (marec 2019)

Spoštovani člani GS1 Slovenija!

V tem letu nas že zaposluje spletna rešitev »Številke GTIN«. Začelo se je namreč zbiranje podatkov o prodajnih enotah, ki so označena z globalno trgovinsko številko izdelka (GTIN), ter tudi o lokacijah (GLN). Gre za novo obveznost vseh članov, ki bo v prid vsem, saj prinaša urejenost in preglednost uporabljenih številk GS1.

Kar nekaj pomembnih dogodkov smo v prvih mesecih letošnjega leta že organizirali za vas – tako je denimo februarja prvih 10 profesorjev oz. predavateljev na posebnem izobraževanju pridobilo Certifikat 1. stopnje o razumevanju standardov GS1; in še nekaj dogodkov sledi. Posebej želimo izpostaviti Seminar odličnosti GS1, ki ga pripravljamo 14. maja 2019. Gre za kombinacija predavanj, interaktivne delavnice z udeleženci in prav tako možnost pridobitve Certifikata. Na zadnjem seminarju se nam je pridružilo več kot 70 udeležencev.

Za naše člane smo vedno na voljo s »ta pravimi« nasveti! Kar nekaj jih delimo z vami na dogodkih, kamor vas vabimo kot udeležence ali tudi kot pokrovitelje. Imamo namreč 3500 članov in marsikateri član se je lahko s pokroviteljstvom predstavil drugim članom – potencialnim poslovnim partnerjem. Vabljeni, da z nami prispevate k dobrobiti gospodarstva in izboljšanju vsakodnevnega življenja ljudi.


Ana Vučina Vršnak, sodelavka za komuniciranje v GS1 Slovenija

Članstvo
Ste že vnesli podatke o številkah GS1 v spletno rešitev »Številke GTIN«?
image 2 Začelo se je zbiranje podatkov o prodajnih enotah, ki so označena z globalno trgovinsko številko izdelka (GTIN). Gre za novo obveznost vseh članov, ki prinaša urejenost in preglednost uporabljenih številk.
Več ...
Izobraževanje
Seminar odličnosti GS1: O zakonitostih globalnega sistema GS1
image 2 Kar potrebujete, je skupni jezik. Naši standardi v preskrbovalnih verigah ga zagotavljajo. In da ga boste obvladali v popolnosti, se 14. maja 2019 udeležite Seminarja odličnosti GS1 in pridobite Certifikat!
Več ...
Certificiranje
Prva deseterica profesorjev oz. predavateljev pridobila Certifikat GS1
image 3 Februarja letos sta na sedežu GS1 Slovenija na Dimičevi 9 v Ljubljani potekali dve izobraževanji za profesorje in predavatelje fakultet, višjih in visokih šol. Izplen: 10 podeljenih Certifikatov GS1!
Več ...
Zdravstvo
Zdravila in obvezna uporaba dvodimenzionalne (2D) kode
image 6 Od 9. februarja 2019 je v EU obvezna uporaba dvodimenzionalne (2D) kode za zdravila na recept v humani medicini. O izzivih na tem področju smo se pogovarjali na Delavnici o označevanju zdravil po novi direktivi.
Več ...
Označevanje
Ponovne uporabe številke GTIN ni več
image 6 Pravila sistema GS1 glede ponovne uporabe globalne trgovinske številke izdelka (GTIN) so se z novim letom spremenile: GTIN opuščenega izdelka sedaj ne smete več ponovno uporabiti na drugem izdelku.
Več ...
Proizvodnja
Nova evropska nagrada za varnost izdelkov
image 6 Evropska komisija je februarja letos predstavila novo nagrado za varnost izdelkov. Podeljena bo podjetjem, ki v svojih panogah prednjačijo pri zagotavljanju večje varnosti izdelkov in storitev za potrošnike.
Več ...
Več informacij