Ogled sporočila na spletu
 
 
eNovice GS1 Slovenija (maj 2021)
 
O nas Dogodki Več novic Sledite nam!
 
 

Spoštovani!

Kakovostna identifikacija in označitev postaja vse pomembnejša tudi v svetu spletne prodaje in moč standardov GS1 so prepoznali tudi spletni velikani. V GS1 Slovenija smo zato pripravili tudi raziskavo o razširjenosti spletne prodaje v Sloveniji.

 

Ob globalizaciji in naraščanju števila proizvodov so tudi trgovci prepoznali potrebo po enotni označitvi, ki omogoča varnost in sledljivost hrane. Nov certifikat IFS sledi jasni viziji po večji opredeljenosti standardov in ena izmed ključnih novosti je uvedba globalne lokacijske številke GLN.

 

Poleg označevanja proizvodov pa naslednji korak vodi do izmenjave podatkov in eden izmed največjih mednarodnih trgovcev je z željo po poenostavitvi izmenjave podatkov z dobavitelji v svoje poslovanje vpeljal globalni katalog izdelkov, GS1 GDSN.

 

Tokrat pa vas vabimo, da se nam pridružite na spletnih seminarjih, ki jih pripravljamo za vas. Naši svetovalci pa so vsem članom ne glede na razmere vedno na voljo!

Vaša ekipa GS1 Slovenija
 

 
Google predstavlja pomembnost številke GTIN
Google predstavlja pomembnost številke GTIN

Spletni velikan Google je objavil zapis o pomembnosti identifikacije izdelkov in v svojih napotkih za prodajalce na Google Shopping izpostavil globalno trgovinsko številko izdelka GTIN.

Preberite več...

 
GLN ponuja nov mejnik na področju varne in kakovostne hrane
GLN ponuja nov mejnik na področju varne in kakovostne hrane

Uvedba sedme različice certifikata IFS, ki opredeljuje varnost in kakovost hrane, postavlja pomen globalne lokacijske številke GLN na višji nivo. Standard, ki je bil uveden 31.3.2021 in bo od 1.7.2021 v Evropskem gospodarskem prostoru in Združenem kraljestvu obvezen, ponuja proizvajalcem in prodajalcem hrane novo pridobitev v smislu lokacijske doslednosti in sledljivosti po proizvodni ter prodajni verigi.

Preberite več...

 
Raziskava o razširjenosti spletne prodaje v Sloveniji
Raziskava o razširjenosti spletne prodaje v Sloveniji

V GS1 Sloveniji beležimo porast naših članov, ki se odločajo za prodajo svojih izdelkov na spletnih tržnicah. Pri tem jim nudimo podporo za kar je pomembno, da stalno spremljamo novosti na tem področju o katerih nas obvešča sedež GS1.

Preberite več...

 
Carrefour stavi na Global Data Synchronisation Network (GDSN)
Carrefour stavi na Global Data Synchronisation Network (GDSN)

Carrefour, ki spada med največje mednarodne trgovce, šteje na področju avtomatiziranega zajema in izmenjavanje podatkov o izdelkih in pakiranjih, ki ga omogoča globalna sinhronizacija podatkov oziroma GDSN, med svetovne pionirje. Začetna želja po poenostavitvi izmenjave podatkov z dobavitelji je v 15 letih prerasla v izvrstno sinhroniziran sistem, s katerim je francosko podjetje ustvarilo pogoje za kakovostnejše poslovanje s poslovnimi partnerji in potrošniki.​

Preberite več...

 
Vabljeni na dvodnevni spletni seminar s certificiranjem!
Pridružite se več kot 200 certificiranim!

Vabimo vas na dvodnevni spletni seminar, ki je kombinacija predavanj in praktičnih primerov zasnovanih tako, da udeleženci osvojijo potrebna znanja za pridobitev Certifikata stopnje 1 – Razume standarde GS1. 
*Prijavite se do vključno 18. maja 2021 in ne zamudite 20% popusta na zgodnje prijave!


Preberite več...
 
Kava z GS1 Slovenija bo 3. junija 2021!
Napovedujemo!

Rezervirajte si četrtek, 3. junija 2021, ko se srečamo - tokrat na virtualni kavi! Specialistični seminar bo namenjen novi obliki poročila verifikacije črtne kode. Specialist za označevanje bo skupaj z gosti predstavil praktične izzive in pomen verifikacije na vseh nivojih pakiranja. Več o verifikaciji si lahko preberete na spodnji povezavi, vabilo na dogodek pa lahko še pričakujete!

Preberite več...

 
Več novic