Ogled sporočila na spletu
 
 
 
eNovice GS1 Slovenija (maj 2020)
 
 
 

Spoštovani člani GS1 Slovenija!

Vrtimo se drugače, a standardi ostajajo nespremenjeni.

Marsikdo se strinja, da se svet zadnje čase vrti drugače. A standardi GS1 ostajajo isti. Če smo za vas redno pripravljali dogodke v živo, jih pač sedaj moramo preko spletnih seminarjev.

V zadnjih novicah smo za maj napovedali Zdravstveno konferenco, ki smo jo morali – razumljivo – prestaviti. Kljub temu pa v tem novičniku pišemo o zdravstvenih in drugih temah, recimo o vzpostavitvi Stičišča odprtih podatkov (OPSI Hub) v Sloveniji.

Če bi si želeli izpopolniti znanje, vas vabimo, da se nam pridružite na spletnih seminarjih (webinarjih), ki jih pripravljamo za vas. Naši svetovalci pa so vsem članom ne glede na razmere vedno na voljo!

Vaša ekipa GS1 Slovenija

 
Standardi
Standardi GS1 krepijo gospodarstvo
Standardi GS1 krepijo gospodarstvo Ne glede na trenutno dogajanje v Sloveniji in v svetu prioritete globalne organizacije GS1 ostajajo nespremenjene: zavzemamo se za zaščito zdravja vseh (so)delavcev in še naprej nudimo podporo vsem našim članom.
Več ...
 
Izobraževanje
Vabimo vas na sredine webinarje!
Vabimo vas na sredine webinarje! Tako za člane kot nečlane GS1 Slovenija redno pripravljamo spletne seminarje (webinarje), ki so v času krize resnično zaživeli.
Več ...
 
Zdravstvo
Preložen rok za uveljavitev uredbe o medicinskih pripomočkih
Preložen rok za uveljavitev uredbe o medicinskih pripomočkih Potrjen je nov datum uveljavitve uredbe o medicinskih pripomočkih (Medical Device Regulation - MDR), in sicer je to 26. maj 2021. Globalna organizacija GS1 pa predstavlja tudi novo spletno stran s ponudniki zdravstvenih storitev.
Več ...
 
Zdravila
BEUC: Konec visokim cenam zdravil
BEUC: Konec visokim cenam zdravil Evropska potrošniška organizacija (BEUC) je sporočila, da je trenutna pandemija koronavirusa stresni test za naše zdravstvene sisteme, visoke cene zdravil pa ena od težav, ki jih je treba rešiti.
Več ...
 
Standardi
Brezplačni standardi za zaščitne maske, rokavice, oblačila
Brezplačni standardi za zaščitne maske, rokavice, oblačila Na podlagi nujnega poziva Evropske komisije sta se Evropski odbor za standardizacijo (CEN) in Evropski odbor za elektrotehnično standardizacijo (CENELEC) marca letos z vsemi svojimi člani dogovorila, da bosta nemudoma in brezplačno dala na voljo določene evropske standarde za nekatere medicinske pripomočke in osebno varovalno opremo.
Več ...
 
Podatki
Ustanovili Stičišče odprtih podatkov Slovenije
Ustanovili Stičišče odprtih podatkov Slovenije Na začetku marca so v okviru Dneva odprtih podatkov, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), ustanovili Stičišče odprtih podatkov Slovenije (OPSI Hub). Stičišče bo usmerjalo razvoj v smeri odpiranja podatkov in njihove ponovne uporabe.
Več ...
 
Hrana
Prehrana: V veljavi določilo o navajanju porekla izvora osnovne sestavine živila
V veljavi določilo o navajanju porekla izvora osnovne sestavine živila S 1. aprilom 2020 je stopilo v veljavo določilo o navajanju porekla izvora osnovne sestavine ali sestavin živila iz uredbe EU 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom.
Več ...
 
Standardi
GS1 sodeluje pri pripravi evropskih specifikacij za elektronski račun
GS1 sodeluje pri pripravi evropskih specifikacij za elektronski račun GS1 Slovenija že nekaj let sodeluje s Slovenskim inštitutom za standardizacijo (SIST), sedaj pa so se začele tudi aktivnosti na pripravi evropskih specifikacij za elektronski račun.
Več ...
 
Več informacij