eNovice GS1 Slovenija (maj 2018)

Ogled sporočila na spletu   
eNovice GS1 Slovenija (maj 2018)

Spoštovani člani!

Smeh je pol zdravja. In nasmešek vam bo na obraz brez dvoma narisal video Moč standardov GS1 (GS1 Power of Standards), ki je na voljo na našem svežem kanalu Youtube. Naročite se nanj!

Za dozo zdravja, kamor prištevamo tudi pravilno označevanje zdravil ter medicinskih pripomočkov, pa priporočamo članek z našega aprilskega zdravstvenega seminarja. Udeležilo se ga je ogromno članov GS1 Slovenija in če ste ga slučajno zamudili, bomo, če bo dovolj interesa, organizirali še en podoben seminar. Vabila na naše dogodke boste vedno našli na naših računih LinkedIn in Twitter.

Ana Vučina Vršnak, sodelavka za komuniciranje v GS1 Slovenija

Zdravstvo
image 1
Zdravje ni vse, ampak brez zdravja je vse nič. Prihaja UDI!

Jasno označevanje zdravil in medicinskih pripomočkov v EU za večjo varnost pacientov. To je bila osrednja tema izredno obiskanega Zdravstvenega seminarja GS1 – FMD in UDI aprila v Ljubljani.
Več ...
Izobraževanje
GS1 in prenos znanja na mlade: Zmagala je ekipa iz Srbije!
image 2 V Portorožu se je marca 25 mladih na mednarodnem študentskem tekmovanju posvetilo reševanju študije primera GS1 - "From brand awareness to standard implementation".
Več ...
Digitalizacija
GS1 Slovenija ima kanal Youtube!
image 3 GS1 Slovenija je uvedla nov Youtube kanal za vse tiste, ki se želite o včlanitvi in pravilnem delu s standardi podučiti na zelo nazoren način.
Več ...
Digitalizacija
Vse več organizacij se posveča digitalni pismenosti
image 6 Vse več organizacij se želi pridružiti koaliciji več kot 360 članov iz vseh gospodarskih sektorjev v EU, ki so se zavezali zapolniti vrzeli v digitalnih spretnostih. To je namreč v EU še vedno težava.
Več ...
Trgovina
Za bolj odprt, povezan in konkurenčen maloprodajni sektor
image 6 Evropska komisija je objavila niz dobrih praks iz več držav EU za okrepitev lažjega ustanavljanja maloprodajnih podjetij in zmanjšanje omejitev pri vsakodnevnem poslovanju trgovin.
Več ...
Hrana / Potrošniki / Nakupovanje
Varstvo potrošnikov: boljši dostop do podatkov o hrani
image 6 Po novem bodo evropski državljani imeli boljši dostop do informacij o hrani, ki je v postopku odobritve v zvezi z agroživilsko verigo. Bruselj predlaga tudi nov dogovor za potrošnike, med drugim za varno spletno nakupovanje.
Več ...
Več informacij