Ogled sporočila na spletu
 
 
eNovice GS1 Slovenija (julij 2021)
 
O nas Dogodki Več novic Sledite nam!
 
 

Novi izzivi

 

Zaklad je pot po kateri hodiš in ne kraj, kamor si namenjen. (Paulo Coelho)

 

Epidemija, za katero se zdi, da jo počasi, a zanesljivo kot družba vse bolj obvladujemo in premagujemo, je marsikatero dejavnost zaustavila in upočasnila. Nasprotno velja za GS1 Slovenija, kjer se zadnje čase srečujemo z novimi in vse prej kot običajnimi izzivi.

 

Epidemija je za nas v smislu obvladovanja določenih procesov na področju cepljenja proti COVID-19 odprla številna vprašanja, naj gre za sledljivost cepiv od proizvajalca do končnega uporabnika ali preprosto vprašanje, ali lahko kot družba zagotovimo s pomočjo ustreznih standardov sistem, ki bo omogočal popoln nadzor nad tem, s kakšnim cepivom smo bili cepljeni in na kakšen način? Tu gre za kompleksna in enostavna, a še kako pomembna vprašanja o tem, ali je šlo pri cepljenju za levo ali desno stran telesa?
Na vsa ta vprašanja iščemo pri GS1 odgovore s standardi, ki jih kot družba počasi, a zanesljivo sprejemamo na številnih področjih.

 

Temu primerno smo v GS1 Slovenija z deležniki iskali v zadnjem obdobju rešitve na področju uvajanja GS1 standardov na področju zdravstva, se ukvarjali s certificiranjem novih kandidatov na področju globalnih preskrbovalnih verig in med drugim raziskovali razširjenost spletne prodaje pri nas. O vsem tem in še marsičem pišemo v tokratnem sklopu novic, ki odkrivajo del naših aktivnosti.

 

Naj vam ob zanimivem branju zaželimo prijetno poletje, na katerega smo dolgo čakali in po njem hrepeneli - naj vam prinese obilo lepih trenutkov ter svežih energij na poti do novih izzivov.

 

Vedno na Vaši strani
ekipa GS1 Slovenija

 
Raziskava o razširjenosti spletne prodaje v Sloveniji
Raziskava o razširjenosti spletne prodaje v Sloveniji

Pomemben delež pri rasti spletne prodaje velja pripisati epidemiji COVID-19, ki spreminja v številnih pogledih uveljavljene prodajne navade. Enak trend rasti beleži GS1 Slovenija pri njenih članih, med katerimi jih je s svojim trgovskim blagom vedno več prisotnih na različnih spletnih tržnicah. GS1 Slovenija jim pri tem nudi podporo pri označevanju izdelkov, kar predstavlja osnovo za kakovostnejšo nakupno izkušnjo in hitrejši prodajni proces.

Preberite več...

 
Certificiranje s področja globalnih preskrbovalnih verig
Certificiranje s področja globalnih preskrbovalnih verig

Konec maja je GS1 Slovenija organizirala dvodnevni spletni seminar s certificiranjem znanja s področju globalnih preskrbovalnih verig. Več kot 200 certificiranim Slovencem, ki se že ponašajo s pridobljenim certifikatom stopnje 1 - Razume standarde GS1, se je pridružilo 44 novih. Kandidati so na seminarju spoznali zakonitosti globalnega sistema GS1, s pomočjo katerih bodo lahko izboljšali procese v okviru lastnega poslovnega delovanja.

Preberite več...

 
Povezljivost in interoperabilnost ponudnikov IKT v zdravstvu
Povezljivost in interoperabilnost ponudnikov IKT v zdravstvu

GS1 Slovenija je 15.06.2021 gostila v Gospodarski zbornici Slovenije ponudnike rešitev s področja informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) v zdravstvu. Udeleženci so s predstavitvijo delovanja in praktičnimi primeri dokazali, da se v slovenskem zdravstvu zaradi neustrezne povezljivosti in interoperabilnost srečujemo s številnimi preprekami, kot so: pomanjkanje kadra, problematična povezljivost rešitev in otežena sledljivost.

Preberite več...

 
Učinkovita kontrola ustreznosti črtne kode
Učinkovita kontrola ustreznosti črtne kode

Nemotena distribucija s pomočjo avtomatske identifikacije enot je postala v času epidemije COVID-19 še pomembnejša kot sicer. Ključno vlogo igrajo tu pravilno oblikovani simboli črtnih kod. GS1 Slovenija je posledično oblikovala novo storitev verifikacije s pomočjo TRIS poročila, ki omogoča tehnično verifikacijo po vsej hierarhiji pakiranja.

Preberite več...

 
Napovedujemo!
Napovedujemo!

V jeseni za vas pripravljamo različne specialistične seminarje. Vse, ki vas zanima »Prodaja na spletnih tržnicah z uporabo standardov GS1«, si rezervirajte četrtek, 16. september. Nadaljevali bomo s seminarjem, na katerem bomo predstavili najboljše prakse in priporočila za označevanje in sledljivost rib. V oktobru pa vas vabimo na seminar o »Sledljivosti sadja in zelenjave v distribucijskem delu preskrbovalne verige«.


Preberite več...
 
Več novic