Ogled sporočila na spletu
 
 
 
eNovice GS1 Slovenija (julij 2020)
 
 
 

Znanje rešuje!

 

»Človekova suverenost je v znanju,« je dejal angleški filozof Francis Bacon.

 

Površno splošno znanje in pomanjkanje kompetenc omogočata danes ne le vrsto manipulacij, izkrivljenih, neresničnih ali ne dovolj varovanih informacij, ampak tudi neuspešno in prepočasno odzivanje na nove poslovne izzive. Zato je treba investirati v znanje na vseh ravneh in trud v to vlagamo vse nacionalne organizacije GS1. Izobraževanje v tem posebnem obdobju nudimo preko digitalnih kanalov in odziv v Sloveniji je odličen!

 

Osebni obiski na sedežu GS1 Slovenija še niso možni, seveda pa za vas ostajamo operativni in tudi v prihodnje odprti za vsa vaša morebitna vprašanja in nasvete.

 

Želimo vam poletje, ki naj prinese kakšno novo spoznanje, tako o sebi kot o svetu, v katerem živimo.

Zdenka Konda

Direktorica GS1 Slovenija

 

 
Izobraževanje
Podelili že čez 200 certifikatov GS1; vabljeni k certificiranju preko spleta!
Podelili že čez 200 certifikatov GS1; vabljeni k certificiranju preko spleta! GS1 Slovenija se prilagaja trendom v izobraževanju in certificiranja za pridobitev certifikata GS1 organizira preko spleta. Do danes se lahko več kot 200 udeležencev seminarjev oziroma izobraževanj pohvali s certifikatom.
Več ...
 
Standardi
Iskalnik GPC tudi v slovenskem jeziku
Iskalnik GPC tudi v slovenskem jeziku GS1 Slovenija pripravlja nov »Iskalnik GPC«, ki bo v slovenskem jeziku na voljo v drugi polovici julija. Ob tem vas obveščamo, da bo ustrezna globalna klasifikacijska šifra takrat postala tudi obvezen atribut številke GTIN vašega izdelka.
Več ...
 
Svet in ljudje
Velika mera premisleka = Nujnost!
Velika mera premisleka = Nujnost!

»Kako nenavaden je občutek, ko doživiš zaprtje skoraj celega sveta zaradi infinitezimalno majhnega virusa – ob dejstvu, da živimo v tehnološko izjemno napredni dobi in spoznanju, da sta edini branik socialna distanca in higiena rok, kot sta to bili pred sto ali dvesto leti,« o trenutnem dogajanju in življenju razmišlja direktorica GS1 Slovenija Zdenka Konda. 
Več ...

 
Gospodarstvo
OECD: Ključna bo krepitev zdravstvenih sistemov, podpora ljudem in podjetjem
OECD: Ključna bo krepitev zdravstvenih sistemov, podpora ljudem in podjetjem Sredi junija je organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) v svojem poročilu poudarila, da bo okrevanje svetovnega gospodarstva naporno. Kot »hoja po vrvi«, so ponazorili izzive nacionalnih gospodarstev. 
Več ...
 
Trgovina
Poročilo: Protekcionizem v svetovni trgovini globoko zakoreninjen
Poročilo: Protekcionizem v svetovni trgovini globoko zakoreninjen Globalni standardi GS1 so prisotni v več kot 150 državah. Globalna neodvisna organizacija GS1 se trudi, da bi z močjo standardov blago in informacije učinkovito in zanesljivo krožili po vsem svetu, a zadnje poročilo Bruslja kaže, da je protekcionizem v svetovni trgovini postal globoko zakoreninjen.
Več ...
 
Trgovina in zdravila
Koronavirus: Za lažjo trgovino z zdravstvenimi izdelki
Koronavirus: Za lažjo trgovino z zdravstvenimi izdelki Da bi bili Evropska unija in preostali del sveta bolj pripravljeni na prihodnje morebitne zdravstvene krize, je Evropska komisija junija podprla mednarodno pobudo o olajševanju trgovine z zdravstvenimi izdelki s skupino partneric Svetovne trgovinske organizacije (WTO). Komisija je ob tem predstavila ideje o tem, kako olajšati globalni dostop do cenovno dostopnih zdravstvenih izdelkov.
Več ...
 
Hrana
Strategija »od vil do vilic« za trajnostni prehranski sistem
Strategija »od vil do vilic« za trajnostni prehranski sistem Evropska komisija je sredi maja sprejela novo strategijo za biotsko raznovrstnost, ob tem pa tudi strategijo »od vil do vilic« za pravičen, zdrav in okolju prijazen prehranski sistem. Strategiji, ki se medsebojno krepita, združujeta naravo, kmete, podjetja in potrošnike v skupnih prizadevanjih za konkurenčno trajnostno prihodnost. Tudi v ZDA so aktivni na tem področju.
Več ...
 
Več informacij