eNovice GS1 Slovenija (julij 2019)

Ogled sporočila na spletu   
eNovice GS1 Slovenija (julij 2019)

Rastem, rasteš, rastemo …

Posel uspeva? Izdelki gredo za med? Prodaja po spletu cveti? Krasno! Če pri tem potrebujete pomoč za pravilno označitev izdelkov in za zagotovitev sledljivosti (da boste mirni v vsakem vročem poletnem dnevu), brez oklevanja pokličite ekipo GS1 Slovenija! Pomagali vam bomo.

Da so standardi GS1 resnično učinkoviti skorajda v vseh državah, kjer bodisi poslujete bodisi še razmišljate o poslovanju, dokazuje širitev globalne družine GS1: maja 2019 sta se ji pridružili dve novi članski organizaciji, GS1 Kamerun in GS1 Mjanmar, tako da je skupno število nacionalnih predstavništev GS1 po svetu naraslo na 114! Zagotovite si rast s standardi GS1 tudi vi! Četudi jih marsikdaj ne vidite, pa standardi GS1 v ozadju poslovnih procesov igrajo »glavno vlogo«. Naj bo vaše poletje polno navdiha, glavno vlogo pa prepustite soncu, morju, dobri družbi in vsemu lepemu!Ana Vučina Vršnak, sodelavka za komuniciranje v GS1 Slovenija

Standardi
Vse se začne z Uvodnim seminarjem
image 2 Pri nas ste vedno dobrodošli! V letošnjem letu se je v GS1 Slovenija včlanilo 140 novih subjektov in vsakemu pripada brezplačna udeležba na Uvodnem seminarju. Med poletjem ga organiziramo 17. julija in 21. avgusta.
Več ...
Banke
Nov dokument o logistiki gotovine
image 2 Sredi junija je Banka Slovenije (BS) organizirala sestanek skupine Central Bank GS1 User Group (CBGS1UG), ki se ga poleg izbranih centralnih bank udeležujejo tudi predstavniki nacionalnih organizacij GS1 iz teh držav. GS1 Slovenija ter BS sta pripravila zgoščeni dokument na področju logistike gotovine (na voljo tudi v angleščini), ki je dostopen na spletni strani GS1 Slovenija in za katerega so veliko zanimanja pokazale druge organizacije GS1 v Evropi in centralne banke.
Več ...
Hrana
Poštena prehranska veriga in povečanje preglednosti cen
image 3 Po prepovedi nepoštenih trgovinskih praks in izboljšanju sodelovanja proizvajalcev je Evropska komisija konec maja predstavila tretji element za bolj pošteno prehransko verigo: povečanje preglednosti načina poročanja o cenah v verigi.
Več ...
Zdravstvo
Specialistična delavnica: Ste pripravljeni na UDI?
image 6 UDI je skoraj pred vrati, neznank okrog označevanja z njim pa še veliko. Zato vas 18. septembra 2019 vabimo na specialistično delavnico! Do konca avgusta izkoristite popust za zgodnje prijave!
Več ...
Tobak
Standardi GS1 v boju proti nezakoniti trgovini s tobačnimi izdelki
image 6 Države članice EU, tudi Slovenija, vzpostavljajo nov sistem sledljivosti tobačnih izdelkov, ki bo skladen z direktivo EU iz leta 2014. Člani GS1, ki imate v uporabi predpono podjetja GS1, lahko posebno identifikacijsko oznako za pakiranja ustvarite sami iz predpone GS1.
Več ...
Digitalizacija
Slovenija pri digitalizaciji na 16. mestu v EU
image 6 Več kot tretjina ljudi na trgu dela v EU nima osnovnih digitalnih znanj, le 31 % pa jih ima napredna znanja za uporabo interneta. Slovenija se po indeksu DESI, ki meri stopnjo digitalizacije, uvršča na 16. mesto med 28 državami EU.
Več ...
GS1
Kamerun in Mjanmar sta se pridružila GS1
image 6 Družini GS1 sta se maja 2019 pridružili dve novi članski organizaciji: GS1 Kamerun in GS1 Mjanmar.
Več ...
Več informacij