eNovice GS1 Slovenija (julij 2018)

Ogled sporočila na spletu   
eNovice GS1 Slovenija (julij 2018)

Spoštovani člani!

Radi povemo, da smo mojstri za označevanje, sledenje in sledljivost. Da boste tudi vi natančno vedeli, na kateri njivi je zrasla jagoda iz vaše marmelade, kje so jo predelali in napolnili v kozarce, kdaj so te namestili v škatle, škatle naložili na palete, jih dostavili v logistični center in/ali še v trgovino, na koncu pa še, kako je z dostavo, če izdelek naročimo po spletu, si lahko sedaj prvič v slovenskem jeziku pogledate vse podrobnosti preskrbovalne verige v interaktivni aplikaciji Discovery App. Medtem ko spremljate kozarec marmelade od pridelovalca jagod do končnega potrošnika, spoznajte delovanje standardov GS1! Odkrili boste, kako prihraniti (čas in denar).
Ker smo že zakorakali v poletje, vam celotna ekipa GS1 Slovenija želi brezskrbni oddih, medtem pa naj standardi delajo za vas!Ana Vučina Vršnak, sodelavka za komuniciranje v GS1 Slovenija

Digitalizacija in kakovost podatkov
image 1
GS1 Slovenija in OriginTrail v sodelovanje

Organizacija GS1 Slovenija in podjetje OriginTrail sta konec junija letos Podpisala pismo o nameri sodelovanja na področju podpore poslovanju s standardi GS1.
Več ...
Logistika gotovine
Priporočila GS1 za logistiko gotovine
image 2 V GS1 Slovenija smo lani jeseni skupaj z Banko Slovenije pripravili nacionalna priporočila za sektor »logistika gotovine«, pred mesecem pa smo se v Španiji udeležili srečanja delovne skupine GS1 za nacionalne banke EU.
Več ...
Sledljivost
Sledite vsaki točki?
image 3 Če vas zanima, kako zagotoviti sledljivost v vsaki točki preskrbovalne verige (pridelava – proizvodnja – odprema – transport – prevzem – prodaja), je odgovor zelo pregledno napisan in narisan v novi zloženki, ki jo lahko dobite pri GS1 Slovenija!
Več ...
Večkanalna trgovina
Nevarni izdelki na spletu in nov dogovor Bruslja s spletnimi tržnicami
image 6 Evropska komisija in štiri spletne tržnice (Alibaba, Amazon, eBay in Rakuten iz Francije) so 25. junija podpisale zavezo za hitrejše odstranjevanje nevarnih izdelkov, ki se prodajajo po spletu.
Več ...
Izobraževanje
GS1 Slovenija na Finskem predstavila vključenost v terciarno izobraževanje
image 6 Vodja projektov GDSN in izobraževanja v GS1 Slovenija dr. Mateja Podlogar je konec maja letos na Finskem v okviru projekta Erasmus o inovativnih metodah prenosa znanj predstavila primer, kako standardi GS1 postajajo del terciarnega izobraževanja.
Več ...
Certificiranje
Študentje v Kranju pridobili certifikat GS1
image 6 GS1 Slovenija je v okviru projekta Vključitev in uvajanje vsebin GS1 za terciarno izobraževalno raven maja in junija prvič izvedla izobraževanje ter hkrati preizkus znanja (certificiranje) o razumevanju standardov GS1 za skupino študentov Višje strokovne šole Šolskega centra Kranj.
Več ...
Več informacij