eNovice GS1 Slovenija (februar 2020)

Ogled sporočila na spletu   
eNovice GS1 Slovenija (februar 2020)

S polno paro zakorakali v 2020

Šele dva meseca sta minila v letu 2020 in že lahko postrežemo s kopico novic. Nedvomno je za slovenska podjetja pomembna ta, da lahko po novem poslujejo preko Amazon Europe. Za to pa potrebujete globalno trgovinsko številko izdelka (GTIN), ki jo pridobite v GS1 Slovenija!


Pomembna novica na evropski ravni je februarski predlog Evropske komisije o digitalni preobrazbi za vse, ki vključuje evropsko strategijo za podatke. To je za vse, ki se ukvarjamo s podatki vsak dan, izrednega pomena – tudi zato, ker se v Bruslju zavedajo, da bi moral razvoj umetne inteligence na zelo občutljivih področjih zagotavljati sledljivost.


Eno izmed občutljivih področij je nedvomno zdravstvo in daleč najbolj odmevne novice v teh prvih letošnjih mesecih so povezane z novim koronavirusom. Vsi upamo na najboljše. Ker pa s standardi pokrivamo tudi zdravstvo, smo v mislih že v mesecu maju, ko za vas pripravljamo Zdravstveno konferenco z domačimi in tujimi predavatelji. Nujno si rezervirajte datum za ta dogodek – 19. maj 2020!Vaša ekipa GS1 Slovenija

Spletne tržnice
Slovenska podjetja lahko odslej poslujejo preko Amazon Europe
image 2 Slovenska podjetja lahko od srede, 19. februarja 2020, poslujejo preko Amazon Europe, je sporočilo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). Za prodajo na Amazonu potrebujete globalno trgovinsko številko izdelka (GTIN), ki jo pridobite v GS1 Slovenija!
Več ...
Umik izdelkov
Zavezi o varnosti izdelkov se pridružuje vse več spletnih tržnic
image 2 Iz Bruslja so konec januarja sporočili, da sta zavezo o hitrejšem umiku nevarnih izdelkov iz spletne prodaje podpisali še dve spletni tržnici, in sicer Allegro in Cdiscount.
Več ...
Logistika
Več sto članov o uporabi GS1 SSCC in DESADV v Sloveniji
image 2 Objavljamo rezultate raziskave o uporabi standarda GS1 SSCC in elektronskega sporočila DESADV v Sloveniji.
Več ...
Podatki
GS1 predstavlja globalni podatkovni model (Global Data Model)
image 3 Globalni model podatkov bo izboljšal uporabniško izkušnjo potrošnikov na vseh prodajnih kanalih in zmanjšal kompleksnost za lastnike blagovnih znamk in trgovcev na drobno.
Več ...
Podatki
Nova evropska strategija za podatke
image 3 Evropska komisija je februarja predstavila svoje zamisli in ukrepe za digitalno preobrazbo za vse. Ta proces vključuje evropsko strategijo za podatke, ki vodi v vzpostavitev dejanskega evropskega podatkovnega prostora, ter razvoj zanesljive umetne inteligence, ki bi morala na zelo občutljivih področjih zagotavljati sledljivost.
Več ...
Hrana in sledljivost
Slovenija za jasnejše označevanje porekla medu
image 6 “Slovenija je na prvem letošnjem zasedanju Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo, ki se ga je v Bruslju udeležil državni sekretar na kmetijskem ministrstvu Jože Podgoršek, skupaj s Portugalsko Evropsko komisijo pozvala k vzpostavitvi jasnejšega označevanja porekla mešanice medu” so sporočili s kmetijskega ministrstva.
Več ...
Zdravstvo
Zdravstvena konferenco GS1 Slovenija: Prihaja sredi maja!
image 6 GS1 Slovenija bo predvidoma 19. maja organizirala Zdravstveno konferenco, na kateri bomo predstavili trenutne najbolj učinkovite prakse uporabe standardov GS1 v zdravstvenih poslovnih in kliničnih procesih. Rezervirajte si datum!
Več ...
Potrošniki
Vabljenje potrošnikov v pasti – zaradi denarja in za podatke
image 6 V letu 2020 mreža Evropskih potrošniških centrov (EPC) praznuje 15. obletnico delovanja. Obeležujejo jo s celoletno kampanjo ozaveščanja potrošnikov: januarja so izpostavili trajnostno naravnano potrošništvo, februarju pa pasti na družbenih omrežjih.
Več ...
Več informacij