eNovice GS1 Slovenija (februar 2017)

Ogled sporočila na spletu   
eNovice GS1 Slovenija (februar 2017)

Spoštovani člani!

Naše prvo darilo za vas v letu 2017 je bila izdaja nove številke revije Novice, ki je romala na več tisoč naslovov. Potrudili smo se in pripravili odlično branje, ki ga lahko delite s kolegi – le kniknite semkaj!

Če ste preleteli revijo ali pa obiskali našo spletno stran, ste zagotovo opazili barvit koledar dogodkov za leto 2017. Več kot 20 jih letos pripravljamo izključno z mislijo na vas, ki delujete na različnih točkah preskrbovalne verige. Prepričani ste lahko, da vam bodo »pisani na kožo«: če želite osnovne odgovore glede označevanja izdelkov ter sledljivosti, se lahko vsak mesec prijavite na brezplačni uvodni seminar. Če pa želite znanje poglobiti in pridobiti certifikat, bo za vas ta pravi osnovni seminar v četrtek, 30. marca. Posebej izpostavljamo specialistično delavnico 10. maja, ko bomo govorili o novih pravilih identifikacije izdelkov (podrobnosti v članku v reviji!), torej o Standardu upravljanja globalne trgovinske številke izdelka (GTIN).

Ana Vučina Vršnak, sodelavka za komuniciranje v GS1 Slovenija

Identifikacija
image 1
Pozor! Nova pravila identifikacije izdelkov

Sredi leta 2016 so bila izdana posodobljena in poenostavljena pravila označevanja izdelkov, ki so danes v večkanalni trgovini nujna. – Vabimo na specialistično delavnico, kjer boste izvedeli vse podrobnosti!
Več ...
Standardi
Če upoštevate standarde GS1, vedite, da so skladni s standardi ISO
image 2 Lahko bi rekli: »živelo« dolgoletno sodelovanje z organizacijo ISO!
Več ...
Logistika
Nov standard GS1 za večjo varnost na železnicah
image 3 Odslej je na voljo nov standard GS1 za večjo varnost in učinkovitost na področju železnic.
Več ...
Zdravstvo
Globalna zdravstvena konferenca – Berlin, 4. do 6. april 2017
image 6 Se ukvarjate z varnostjo bolnikov in ne veste natanko, kako bi izboljšali varnost pacientov v bolnišnicah? Kot predstavnikom bolnišnic vam GS1 lahko nudi možnost brezplačne udeležbe!
Več ...
GDSN
Belgijski in nizozemski trgovci v GDSN vabijo dobavitelje, med njimi slovenske
image 7 Trgovci, kot so Makro/Metro, Meno, Tom & Co, Mr. Bricolage, Bol.com, Bouwmaat, Intergamma, DGN Retail in drugi, so k sinhronizaciji matičnih podatkov povabili okrog 2000 dobaviteljev, tudi iz Slovenije.
Več ...
Novice
Ste že prelistali svežo revijo Novice 16?
image 7 Pišemo o osveženem standardu upravljanja GTIN, o označbi hranilne vrednosti živil, učinkovitemu zdravljenju, o standardu EPCIS, dva intervjuja pa sta posvečena digitalizaciji!
Več ...
Več informacij