Ogled sporočila na spletu
 
 
eNovice GS1 Slovenija (april 2021)
 
O nas Dogodki Več novic Sledite nam!
 
 

Spoštovani!

Pred 50 leti se je rodilo moderno gospodarstvo. Sliši se nenavadno, a takrat so se vodilni iz največjih imen svetovne trgovine zbrali in skupaj razvili globalno trgovinsko številko izdelka, poznano kot GTIN! Prav ta številka, ki je temelj črtne kode je postala najpomembnejši standard preskrbovalne verige v zgodovini!

Veseli nas, da so to pomembno prelomnico prepoznali tudi slovenski mediji!Preberite več...

 
Vzpostavitev zaupanja v globalni oskrbi s cepivi COVID-19
Deloitte je objavil belo knjigo, v kateri so predstavljeni številni izzivi za zagotovitev varne, natančne in pravočasne dobave cepiva COVID-19 in vloga, ki jo imajo pri tem globalni standardi GS1. Popolna sledljivost nad vsakim odmerkom cepiva igra pri tem ključno vlogo pri varnosti in gradnji zaupanja. S kodo GS1 DataMatrix, ki vsebuje ključne informacije o cepivu bo opremljeno vsako sekundarno pakiranje.


Preberite več...
 
Pravila o dodeljevanju številk GTIN v zdravstvu
Z upoštevanjem pravil o dodeljevanju številk GTIN po vsej zdravstveni verigi se lahko občutno zmanjšajo stroški ter izboljšata učinkovitost in varnost pacientov. S tovrstno identifikacijo »prodajnih enot« se ohranja operativna učinkovitost, zagotavlja tekoče delovanje globalne preskrbovalne verige in zagotavlja skladnost z različnimi predpisi po vsem svetu.


Preberite več...
 
Poziv članom, ki prodajajo medicinske pripomočke v ZDA
Veliko držav sprejema zakone, ki zahtevajo od podjetij, ki proizvajajo, označujejo ali distribuirajo medicinske pripomočke, da jih identificirajo z UDI. Ameriška agencija za hrano in zdravila je posledično izdala nujno obvestilo in informacije o uporabi identifikacijskih številk GS1 za označevanje medicinskih pripomočkov. Slednje velja v enaki meri za slovenska podjetja s področja trženja medicinskih pripomočkov v ZDA.


Preberite več...
 
Naj vas nova Uredba EU ne prehiti
Standardi GS1 so enačaj za varnost pacientov in zdravstvenih delavcev. Da bi čim bolje pripravljeni dočakali 26. maj 2021, ko se uveljavljajo pravila UDI za označevanje medicinskih pripomočkov, smo združili moči s strokovnjaki Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke RS – JAZMP ter za vas pripravili spletni seminar.


Preberite več...
 
Napovedujemo!
Rezervirajte si 13. maj, ko vam bomo na specialističnem seminarju predstavili najboljše prakse in "Priporočila GS1 za označevanje in sledljivost rib, ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture - Sledljivost in označevanje transportnih in logističnih enot", ki jih je pripravila GS1 Slovenija v sodelovanju s slovenskimi trgovci.


Preberite več...
 
Več novic