GS1 - Globalni jezik poslovanja
The Global Language of Business
Označevanje živil s standardi GS1- kode za učinkovito sledljivost

Označevanje živil s standardi GS1- kode za učinkovito sledljivost

Označevanje živil s standardi GS1- kode za učinkovito sledljivost

Dogodek z naslovom "Označevanje živil s standardi GS1 - kode za učinkovito sledljivost!" je namenjen predstavitvi pomembnosti uporabe standardov GS1 pri označevanju živil za dosego učinkovite sledljivosti. Na dogodku se bodo obravnavale različne teme, kot so pomen sledljivosti v prehranski industriji, varnost in kakovost živil ter učinki, ki jih lahko dosežejo proizvajalci in potrošniki z uporabo standardov GS1.


Izzivi:

 • ob zagotavljanju sledljivosti mesa - od pulta do računa, za varnost potrošnikov ob zahtevah EU ter skladnost s Pravilnikom o zagotavljanju sledljivosti porekla mesa, kateri se začne uporabljati od 30.10. 2023
 • pri označevanju sadja in zelenjave v preskrbovalni verigi
 • pri označevanju rib in ribiških proizvodov ob zahtevi izmenjave informacij o izdelku vseh deležniki v celotni preskrbovalni verigi oskrbe z ribami
 • pri sledljivosti in označevanju alkoholnih pijač v skladu z zahtevami po zagotavljanje dodatnih informacij o sestavinah, energijski in hranilni vrednosti alkoholnih pijač so tudi ena glavnih novosti nove evropske zakonodaje (Uredba EU 2021/2117


Rešitve:

 • Uporaba specifičnih aplikacijskih identifikatorjev in linarnih črtnih kod ter 2D kod z večjo kapaciteto
 • Označevanje in sledljivost sadja in zelenjave
 • Sledljivost nepredpakiranega mesa - od pulta do računa
 • Označevanje in sledljivost rib, ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture
 • Sledljivost in označevanje alkoholnih pijač


Praktični primeri:

 • dobre prakse označevanja enot,
 • slabe prakse označevanja in napake.

Udeleženci dogodka boste brezplačno prejeli en izvod izbranih priporočil za označevanje in sledljivost z uporabo standardov GS1, ki jih je pripravila GS1 Slovenija v sodelovanju s slovenskimi dobavitelji, distributerji in trgovci.

Vsi udeleženci dogodka, ki boste ob prijavi navedli naslov, boste brezplačno prejeli en izvod izbranih tiskanih priporočil za označevanje in sledljivost po stadnardih GS1, v vrednosti posameznega izvoda najmanj 51 €.

Ob prijavi boste lahko izbirali med naslednjimi priporočili, ki smo jih pripravili v GS1 Slovenija v sodelovanju s slovenskimi dobavitelji, distributerji in trgovci:

 • "Priporočila GS1 za označevanje in sledljivost sadja in zelenjave – Sledljivost in označevanje transportnih in logističnih enot"  ,
 • " Sledljivost nepredpakiranega mesa - od pulta do računa ",
 • " Priporočila GS1 za označevanje in sledljivost rib , ribiških proizvodov in proizvodov iz akvakulture - Sledljivost in označevanje transportnih in logističnih enot ",
 • "Priporočila GS1 za o    značevanje in sledljivost alkoholnih pijač ".  


Več gradiv in publikacij

Člani GS1 Slovenija 115,00 EUR + DDV
Nečlani 172,00 EUR + DDV

Po dogodku boste prejeli račun za plačilo na podatke, ki jih navedete ob prijavi.

Nudimo 25% popust na drugega in vsakega nadaljnjega udeleženca izobraževanja iz iste organizacije.      
*Popusti se ne seštevajo - v primeru izpolnitve pogojev za različne popuste, se upošteva najvišji. 

Skrajni rok za morebitno odpoved udeležbe je najmanj dan pred izobraževanjem. V primeru kasnejše odjave oziroma če se ne odjavite, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 20,00 EUR + ddv.

Za dodatne informacije nas kontaktirajte na: akademija@gs1si.orgOrganizator si pridržuje pravice do spremembe programa in odpovedi dogodka zaradi premajhnega števila prijav, drugih objektivnih razlogov ali višje sile, kadarkoli brez predhodnega opozorila. V primeru odpovedi dogodka bodo po elektronski pošti obveščene vse prijavljene osebe. 

S prijavo na dogodek osebe soglašajo, da sme organizator uporabiti vse fotografije ter avdio in video material, ki bi morebiti prikazovale udeležence. Organizator si pridržuje pravico do uporabe teh materialov za promocijske in/ali izobraževalne namene, objave v medijih in na svetovnem spletu ter za namen arhiviranja. Udeleženci se odrečejo uveljavljanju kakršnih koli avtorskih ali drugih pravic, ki se nanašajo na njihovo omembo ali podobo. Udeleženci se zavedajo, da organizator ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala z objavo materialov, kjer so udeleženci omenjeni ali prikazani.

Prijavite se

Danes je najpomembnejše zaupanje. In prav potrošniki želijo zaupati hrani, ki jo dobijo v restavraciji ali v trgovini, da je ta varna in sveža. Da je to mogoče, mora biti vzpostavljen sistem sledenja katerega osnova so kakovostni podatki.

Seznam vseh novic
Uvodni seminar: osnove sistema GS1
Nazaj na vrh