19.10.2016

Kanada: Kako standardi pripomorejo k večji varnosti pacientov

Standarde GS1 že uporablja velika večina deležnikov v svetu v celotni verigi od proizvajalcev zdravil in medicinskih pripomočkov preko veletrgovcev, lekarn do izvajalcev zdravstvenih storitev. Sedaj pa je organizacija GS1 Kanada objavila izsledke nove raziskave, ki nakazuje, kako bi lahko uveljavitev globalnih standardov GS1 odprla ogromen neizkoriščen potencial za večjo učinkovitost zdravstvenega sistema ter varnosti pacientov.

»V državah po svetu, kjer so bili globalni standardi uspešno uveljavljeni, se je varnost pacientov izboljšala. Standardi so tudi omogočili upravljanje s stroški zdravstvene oskrbe, znižala so se tveganja napak in celotna neučinkovitost,« je dodal izvršni direktor organizacije GS1 Miguel Lopera.

Raziskava je trajala več kot dve leti, vključuje pa analizo poglobljenih intervjujev z več kot 50 kanadskimi strokovnjaki, podroben pregled bolnišničnih in vladnih dokumentov ter kanadskih in mednarodnih raziskav.

NE SPREGLEJTE!

Zbrali smo primere dobre prakse uporabe standardov GS1 v zdravstvu po svetu. Večina primerov se nanaša na uporabo standardov v bolnišnicah po svetu.

Več o zdravstvu in standardih GS1 – vključno z označevanjem zdravil ter medicinskih pripomočkov – najdete na naši spletni strani tukaj.