Pozor! Nova pravila identifikacije izdelkov

Z novim standardom – Standardom upravljanja GTIN – so določena vodilna načela, ki vplivajo na odločitev o dodelitvi globalne trgovinske številke izdelka (GTIN), ter 10 osnovnih pravil, ki zahtevajo dodelitev novega GTIN.

  • PRIMER:
    Nov izdelek dobi novo številko GTIN
    Čeprav je pri tem vprašanju v preteklosti prihajalo do razhajanj, je danes jasno: nov izdelek mora dobiti novo številko GTIN. Tako bomo zagotovili, da bo mogoče nov izdelek razlikovati od vseh tistih, ki so že na trgu.

Nova pravila dobijo še večji pomen, če vemo, da je bilo v njihovo pripravo vključenih več kot 50 podjetij in organizacij z vsega sveta, med njimi korporacije Google, Johnson&Johnson, Unilever, Ecolab, Mattel, Nestle, pa tudi trgovske verige, kot so Migros, Tesco, Coop, Woolworts, Rewe, Careffour, Ahold …

VEČ o novih pravilih v članku Matjaža Martinija v novi številki revije Novice TUKAJ. Dokument z opisom Standarda upravljanja GTIN pa je na voljo na naši spletni strani TUKAJ.

Dodajmo še, da je sredi januarja letos izšla nova različica splošnih specifikacij GS1, ki predstavlja ključni dokument o standardih GS1 z opisom uporabe črtnih kod in identifikacijskih ključev. Več o tem TUKAJ.

 

VABIMO!
Specialistična delavnica Upravljanje z GTIN: 10. maj 2017!
Cena: za člane 89,00 EUR + DDV, za nečlane: 133,00 EUR + DDV
Drugi in vsak nadaljnji udeleženec iz iste organizacije ima 50% popust!
Prijave!