Enotno merjenje izdelkov

Uporaba postopkov standarda GS1 GDSN za merjenje enot je zagotovilo, da bodo podatki o merah enot interpretirani na enak način in razumljivi vsem poslovnim partnerjem.

 

Z dosledni upoštevanjem teh pravil boste zagotovili pravilne podatke o merah, njihovo enotno razumevanje in se izognili   večratnemu procesu ponovnega merjenja izdelkov in njihovih pakiranj.

 

Merjenje maloprodajnih izdelkov

Merjenje maloprodajnega izdelka

V prvem koraku je najpomembneje določiti privzeto prednjo stran izdelka. To je marketinška stran z največjo površino in se določi neodvisno od umestitve na polico. Upoštevati je potrebno smer napisa na izdelku. Glede na privzeto prednjo stran se določijo širina, globina in višina izdelka.

Izdelki na prodajnih policah so različnih oblik (viseči izdelki, prožni izdelki, izdelki v obliki mošnjička ali torbice, izdelki z ravno spodnjo površino, pokončni izdelke z diagonalo ali nesimetričnimi vertikalami idr.) in standard za merjenje GS1 GDSN določa različna pravila za merjenje različnih vrst izdelkov.

 

 

Merjenje transportnih enot

Merjenje pakiranja

V to skupino spadajo škatle, zaboji in palete, namenjeni za distribucijo. V prvem koraku je treba določiti naravno osnovno površino. Naravna osnovna površina (največkrat spodnja stran enote) leži nasproti površine odpiranja.

Kadar na enoti ni nobenih označb in naravna osnovna površina ni razvidna vnaprej, velja, da je višina najkrajša mera, globina pa najdaljša mera.

 

Potrebujete pomoč pri merjenju? Kontaktirajte nas: